Közelben lakó olvasónk is a Császtvay-kútba csapott villámot erősítette meg

A Gyümölcs utcán lakó olvasónk ma egy szerkesztőségünknek írt e-mailben erősítette meg, hogy a Császtvay-kútba villám csapott csütörtökre virradóra.

„Susánban, a Gyümölcs u. 12. szám alatt lakom. Csütörtökre virradóra mennydörgésre ébredtem. A mobilom radarképére nézve láttam, hogy zivatargóc közeledik a városhoz, ezért elkezdtem becsukni az ablakokat, amikor hatalmas csattanással villám csapott le a közelben. Visszatérve a telefonomhoz, új írásos infót közölt: „Villámcsapást észleltünk: a távolság 0,52 km.” 

Nos, ez a 0,52 km inkább a templom légvonalbeli távolságának felel meg, de a kút nagyon közel van, és a villámok földet éréskor gyakran elágaznak. Nem tartom kizártnak a villám okozta rongálást” – írta Fábiánné Nagy Ágota.

Mint tegnap beszámoltunk róla, a Klauzál utcai ABC előtti tér közepén álló, 1988 áprilisában újjáavatott, Császtvay-kút felső része csütörtökre virradóra ledőlt. A ledőlt felső részt a város elszállíttatta, s a városházán majdnem biztosnak tartják, hogy egy villámcsapás következményeként került a felső része a földre. Ezt erősítette meg fenti elektronikus levelében olvasónk.

Annak az esélye kicsi, hogy a zivataros idő alatt valaki kézi erővel döntötte volna le, a környéken lakók szinte kizártnak tartják, mondván a kút medencéjéből, vagy azon kívülről kézi erővel nehéz lett volna felnyúlva ledönteni.

császtvay-kútHódmezővásárhelyvásárhelyi hírek