Meghatszorozta nyereségét a vásárhelyi cég

A műtrágyák forgalmazásával és terménykereskedelemmel is foglalkozó Dió 896 Kft. a harmadik legnagyobb vásárhelyi vállalkozássá nőtte ki magát tavaly.

Szédületes esztendőt produkált a Dió 896 Kft. 2021-ben – derül ki a társaság nyilvános éves beszámolójából. A cég árbevétele egy év alatt 74 százalékkal, 8-ról több mint 14 milliárd forintra nőtt, s ezzel a képzeletbeli rangsorban a harmadik legnagyobb forgalmú vásárhelyi vállalkozássá vált.

A beszámoló kiegészítő mellékletében az olvasható, hogy a műtrágya és a növényvédőszer piacon több konkurencia is jelen van, melyekkel nehéz felvenni a versenyt. Beszállító partnereit tovább bővítette a cég, illetve tovább növekedett a műtrágya importálása a nehéz hazai kiszolgálás miatt.

A jövedelmezőség javulását kellően érzékelteti, hogy az élőmunka hatékonysága közel ötszörösére nőtt tavaly a jelenleg 47 főt foglalkoztató társaságnál, ahol a dolgozók harmada szellemi munkát végez.

A Dió 896 Kft. adózás utáni eredménye a 2020-as 44,5 millióról 281 millió forintra emelkedett az elmúlt évben – csak viszonyításképpen 2019-ben 33, előtte 46 millió volt ez a mutató.

A Délmagyarország tavaly februárban arról írt, hogy az önkormányzattal egy új terület vásárlásáról folytatnak tárgyalásokat, ahol a kapacitásaik bővítése érdekében egy sík tárolót építenének.

Dió 896 Kft.mezőgazdaság