Közel félmilliárd forintból fejleszthetik a vásárhelyi stadiont

A Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány összesen 450 milliós TAO-támogatásra pályázik a 2024/25-ös évre, melyből – amennyiben azt a Labdarúgó Szövetség is támogatja – nagyívű fejlesztések valósulhatnak majd meg a Városi Stadionban. A mai közgyűlésen a város, mint tulajdonos, hozzájárulását adta a szükséges pályázatok benyújtásához.

A tervek között szerepel egyebek mellett egy 400 férőhelyes fedett lelátó kialakítása, a futófolyosó felújítása, új műfüves pályák építése, elektronikus beléptetőrendszer és kamerarendszer kiépítése, valamint a pályák világításának megújítása.

Petrovics György aljegyző az előterjesztés kapcsán elmondta: A beruházások TAO-keretből valósulhatnának meg, az az önkormányzatnak plusz költségébe nem kerül, viszont amennyiben megvalósulnak, a projekt lezárulása után az önkormányzathoz, mint tulajdonoshoz kerülnek majd.

Hasonló pályázatot az alapítvány nyújtott már be, és az önkormányzat azt akkor is támogatta. Most újra próbálkoznak. Horváth Zoltán képviselő a téma kapcsán elmondta, a pályázat egy részénél – amely 21 millió forintról szól – egy régebbi, 2017 óta futó projekt önerejének finanszírozásáról van szó, amit mostanra sikerült kijárni. Ebből kisebb fejlesztések valósulhatnak meg majd 2024. június 30-ig: többek között a futófolyosó homlokzati felújítása, a nagy üvegablakok cseréje, az öntözőrendszer cseréje, kerékpártároló létesítése, illetve a füves pálya mellé egy kis lelátó építése, és a nagy pálya melletti 90 férőhelyes lelátó könnyűszerkezetes fedése.

A pályázat többi részével kapcsolatban, ami már a 2024/25-ös évre vonatkozik, Horváth Zoltán úgy fogalmazott, jelen körülmények között vajmi kevés esélyt lát arra, hogy támogatásra találjon a Labdarúgó Szövetségnél, de ha be sem adják, az esély sem lenne meg. Márki-Zay Péter erre reagálva kiemelte, a város mindenesetre támogatja a pályázatot, és drukkolnak, hogy sikerüljön.

Horváth ZoltánLabdarúgó SzövetségPályázatstadiontámogatástaovárosi stadionVásárhelyvásárhelyi hírek