Közel egymilliárd forint támogatást ítéltek meg négy vásárhelyi gazdaságnak

Az önrészekkel együtt 1 milliárd 964 forintra rúg a tervezett beruházások értéke, amiket két cég és két egyéni vállalkozó hajthat végre a jövőben.

2021 végén több vásárhelyi érdekeltségű mezőgazdasági vállalkozás vidékfejlesztési programba beadott pályázatát kedvezően bírálták a kormányzati szervek. Az elnyert uniós támogatásokat közlő állami honlap listája alapján szerződéskötések, kifizetések még nem történtek, ugyanakkor a kedvezményezettek egytől egyig a XXI. századi gazdálkodás kiépítését vették célba, amihez a megítélt forrásokon túl jelentős saját tőkét fektetnének be a fejlesztésekbe.

465 millió forint értekben végezne el digitális átállást a Vásárhelyi Róna Kft, amely 103 főt foglalkoztat a friss céginformációs adatok szerint. Az elképzelések megvalósításához 226,6 millió forint támogatást nyertek.

566 millió forintot fordítana precíziós fejlesztésekre a 249 dolgozónak munkát adó Hód-Mezőgazda Zrt. Ehhez 233,7 millió forint uniós forráshoz jutott a társaság.

272 millió forint támogatást ítéltek meg Pál Jánosnak, aki eszközökkel felszerelt gabonatárolókat építene, és mobil szárítóval bővítené gazdaságát. A beruházás összértéke 545 millió forint.

Gyömrei Antal magtisztítóval és napelemmel felszerelt gabonatárolóval fejlesztené gazdaságát, ehhez 189 millió támogatást nyert. A teljes projekt önrésszel 378 millióra rúg.

mezőgazdaságuniós támogatásvidékfejlesztés