Közel egy hónapja sötét a sétálóutca

A Kossuth tér és a múzeum közti szakaszon összesen három lámpa ég, egy villog. Ha nem lenne világos a néhány üzlethelyiség portálja és nem működne a díszkivilágítás, az erre járók tök sötétben botorkálnának.

Félősebbeknek nem nagyon ajánlott, a többieknek pedig maguknak kell világítaniuk a dr. Rapcsák András utca 2012-ben átadott sétálóutcai szakaszán. Ugyanis a múzeum oldalán egyetlen egy kandeláber sem világít. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ oldalán pedig csak a Lázár utca melletti, az ügyészség előtti és a Kossuth tér felőli világít.

Hogy nem kábelhiba az oka, az abból derül ki, hogy a nem világító kandeláberekre felszerelt díszkivilágítás mind működik, igaz, legfeljebb csak hangulatfényt áraszt.

– Nem nagyon merek késő este erre jönni egymagam, mert csak a múzeum, a hallásközpont, a vietnámi bolt és a bank portája világít, azaz a többi részen ha valaki felpofozna, nem tudnám megmondani, ki volt – mondta Ági, aki a teljes nevét nem árulta el. Azt azonban igen, hogy már a kutyasétáltató lányok sem merészkednek ki napszállta után a sétálóutcára.

A hibát az MVM webes hibabejelentője segítségével többen jelezték, így mi is. Válaszként azt írták: „Tisztelt Bejelentő!

Köszönjük a megkeresését.

A bejelentését rögzítettük, a hiba javításáig türelmét kérjük.”

A hiba egyébként kicsit egyszerűbb, mint amilyennek látszik. Áram ugyan van az egyik oldalon (ha már a díszkivilágítás és néhány kandeláber világít). A 2012-ben felszerelt, LED-es világítótestek azonban kiégtek (miután hosszabb ideje már csak villogtak) és ezeket már nem gyártják. És LED-et sem lehet bennünk cserélni. A városházától megtudtuk, hogy a közvilágítást pályázat segítségével próbálják meg kompletten újra cserélni. Ahogy tették ezt korábban például a Kinizsi vagy az Oldalkosár utcákon.

Írja meg alább, vagy facebook kommentben, Ön szerint mely utcákon hasonló a helyzet!

Hódmezővásárhelyrapcsák andrás utcasötétségvásárhelyi hírek