Közbeszerzési pályázatot ír ki a város az ebrendészeti telep üzemeltetésére

Ezt Márki-Zay Péter jelentette be Facebook posztjában. Azt írja ugyanis, hogy az utóbbi hetekben számos panasz érkezett hozzá a vásárhelyi ebrendészet vezetőjével kapcsolatban – nem először. A város a működtetésre közbeszerzést fog hamarosan kiírni.

Az újabb bejelentések a város belterületén 2023-ban történt kutya elleni éles lőfegyverhasználatról, valamint egy Makón, de az immár ott is dolgozó, ügyben érintett munkatárs által történt állatkínzás-gyanúról szóltak, és ez utóbbiról még videót is látott a polgármester. Hozzátette, a véleménye szerint mindkét eset nemcsak elfogadhatatlan, hanem a rendőrségre is tartozik, és ezzel kapcsolatban a feljelentés meg is történt, és ezt helyeselte is.

Az ártatlanság vélelme és a védekezés joga mindenkit megillet, de a vizsgálat eredményétől függetlenül Márki-Zay Péter arra kérte az ebrendészetet üzemeltető HMSZ Zrt. vezetését, hogy haladéktalanul írjanak ki pályázatot a terület működtetésére. Ezen pályázat része lesz a szakszerűség mellett az állatvédelem szempontjainak maximális figyelembevétele is. Várhatóan heteken belül egy közbeszerzést fog a város lefolytatni és így fogjuk kiválasztani a legalkalmasabb vállalkozást.

Emlékeztetett arra a polgármester, hogy az arra jelentkező szervezeteknek a város eddig is nyújtott támogatást az éves civil pályázat keretében, illetve az elmúlt egy évben egy vadonatúj, igényes kutyafuttatót épült Hódmezővásárhelyen, egy másikat pedig felújított a város és ezt folytatják a közeljövőben egy harmadik kutyafuttató építésével.

Márki-Zay Péter posztjában arról is megemlékezett, hogy az ebrendészeti teleppel kapcsolatban már korábban is akadtak panaszok, akkor a befogott kutyusok elaltatása volt a felháborodás tárgya, és a megyei főállatorvossal kellett akkor egyeztetni, és egy szükséges szakmai vizsgálatot lefolytatni.

A polgármester arra kérte az állatvédőket, hogy egyrészt az ebrendészeti teleppel és alkalmazottakkal kapcsolatban minden panaszt dokumentáltan tegyenek meg a rendőrség felé is, természetesen a védekezés lehetőségének a betartásával. Másrészt viszont a hamarosan kiírásra kerülő közbeszerzésre jelentkezzenek azok, akik vállalkozóként hajlandóak a város ebrendészetét szabályosan és humánusan működtetni.

A borítókép illusztráció.

ebrendészeti telepHódmezővásárhelyMárki-Zay Péterműködtetés