Köz nélküli közmeghallgatás? – törvénybe iktatva cselezné ki az állam a helyi elégedetlenkedőket

A kormány ugyanis törvénybe írva bővítené a személyességet nélkülöző közmeghallgatásokat. A kormány ezeket az új szabályokat egy salátatörvény-javaslatba helyezte bele.

Ez lényegében minden egyes fontosabb beruházást, közigazgatási hatósági ügyet érintene, még inkább csökkentenék ugyanis a bürokráciát, sőt, több eljárásnak egy határozata születhetne.

Ezekkel a szabályokkal amelyeket a háború miatt vezettek be, egyébként elkerülhetőek lennének a kormány számára aggasztó és indulatoktól sem mentes meghallgatások, amik a gödi vagy épp a debreceni akkumulátor gyárakkal, azok működésével voltak kapcsolatosak.

Ezen kívül, biztos ami biztos, átírnák a kisebbségi és települési önkormányzatok évi egy kötelező közmeghallgatásának rendjét is. A jövőben ezek is megtarthatók személyes jelenlét nélkül, így ott sem lehet felvetni élőben majd semmit, írja a HVG.

Megkönnyíti a kormány a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósítását is, amennyiben a hatóság a beruházáshoz szükséges egyes engedélyezési eljárásokat összevontan is lefolytathatják, vagyis integrált hatósági eljárásban valamennyi engedélyről egy határozattal döntenek.

Borítókép: Megszűnhet a személyes közmeghallgatás a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva/ a kép a cikkhez illusztráció

közmeghallgatásnemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű ügyönkormányzatiság