Kovács Richárd ökölvívó igazságtalannak tartja, hogy ő nem bronzéremért járó járadékot kap

Mint arról beszámoltunk, a párizsi olimpián ötödik helyen zárt Hámori Lucát bronzéremért járó pénzjutalommal díjazza a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. Kovács Richárd szintén ötödik lett ökölvívásban és igazságtalannak érzi ezt a döntést.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség vasárnapi közlése szerint Hámori Luca pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre. Kovács Richárd néhány órával később azt írta: idén az egész életét feltette az olimpiára, arra hogy az országot képviselje és a Magyar Ökölvívó Szakszövetséget, mivel éveken keresztül vitte a hátán az eredményekkel az itthoni boxot. Így hazahozott márciusban egy EB bronzérmet az olimpia előtt; ott hagyta az állását és hónapokig nem látta a gyermekét.

Most pedig megkaptam, hogy én CSAK egy meccset nyertem az olimpián, így engem nem érint ez a kezdeményezés! (Legyőztem egy olimpiai bronzérmest, hiszen ez itt nálunk mindennapos az ökölvívásban!) Nem érdekel a pénz, sosem érdekelt! De, az igazságtalanság igen!

Kovács hozzátette: köszöni azoknak, akik mellette állnak, a pályafutásának folytatásáról pedig később ad tájékoztatást.

Elindult egy online kezdeményezés is, hogy Kovács Richárd is kapja meg a bronzéremmel egyenértékű pénzjutalmat. A petíciót egy nap alatt több mint 500-an írták alá.

bokszboxbronzéremHámori LucaKovács RichárdMagyar Ökölvívó SzövetségökölvívásolimpiaPárizs 2024