Kovács Pál: „Politikával, közügyekkel foglalkozni nem fogok”

Az önkormányzati választások utáni második napon a függetlenként induló volt polgármesterjelölt hosszú posztban elemzi közösségi oldalán a választáson elért eredményét. Bejelenti, hogy ezentúl nem fog sem politikával, sem közélettel foglalkozni, sőt, Vásárhelyet is elhagyja.

Kovács Pál kedd reggel közzétett írásában hosszan elemzi a vasárnapi választások számára leszűrhető tanulságait. Leírja, mi motiválta arra, hogy elinduljon polgármesterjelöltként, de főként azt, szerinte miért kapott ennyire kevés szavazatot. (3,82 %-ot kapott, azaz összesen 866 szavazatot – szerk.)

Megalázóan kevés szavazatot kaptam, valóban be lettem árazva a polgárok által itt Hódmezővásárhelyen.

– ismeri el egyenesen, majd azt is hozzáfűzi, képzettsége és szakmai tapasztalata alapján azt remélte, versenyképes szereplője lehet Vásárhely közéletének, így egyértelmű kudarcként éli meg az eredményt. Szerinte „el kell fogadni, hogy a polgároknak nem az egyén szakmai életútja, képzettsége az irányadó.”

Kitér a Magyar Péterhez való közeledésére is, azt írja, ez „nem volt megjátszás„, a Promenád24 ezzel kapcsolatos kommunikációját pedig „MZP jó ütemérzékkel kihasználta„. „A Tisza elhatárolódása viszonylag sok szavazatot elvihetett tőlem pont a véghajrában” – véli Kovács, aki ennek ellenére azt gondolja, 10-15 %-nál többet enélkül sem kapott volna.

Kovács Pál úgy látja, a mostani választási rendszerben a „fő emberre”, annak jelöltjeire szavaznak a választók, ezért talán felesleges is „egyéneket indítani”.

Az, hogy a választói gondolatok milyen cizelláltak, melyik jelölt mit tud tenni városáért, kinek a szakértelme tesz hozzá a város gyarapodásához, most tényleg felesleges túlcifrázása a demokratikus választási rendszernek, gondolkodásnak. De ennek okán nem kell megbántódni nekem se. Valószínűleg itt jön ki a politika szépsége, ügyessége

– fogalmaz. Végül tudatja követőivel, hogy hétfőn felmondott egyetlen munkahelyén (mint írja, nincs neki három), felmondási idejét tölti, és Szeged önkormányzatának cégeinél szeretne elhelyezkedni.

Végül kijelenti, a jövőben nem szándékozik a politikával, közügyekkel foglalkozni, gratulál a megválasztott képviselőknek és kifejezi reményét, hogy „sok jót fognak tenni a választóik megelégedésére”.

Kovács PálMárki-Zay PéterVálasztásVásárhely