Köszöntötték a nyelvtanulási programban résztvevőket

Elismerő okleveleket és jutalmat kaptak múlt héten a Kulcs a nyelvtanuláshoz programban résztvevő diákok. A város támogatásával megvalósított Kulcs-program egyik eleme, az idegennyelvi kurzus helyszíne eredetileg a Németh László Városi Könyvtár volt, de a koronavírus járvány miatt az órák nagy része online teljesült – közölte az önkormányzat.

Az online megtartott órák ellenére odafigyeléssel és szorgalommal szép eredménnyel végeztek a 11. és 12. osztályosok, akik a házivizsgán is jól teljesítettek. Az egyik diák emelt szintű érettségit abszolvált angol nyelvből, neki a képzés árát visszatérítik és munkájának elismeréseképpen egy tabletet kapott ajándékba.

Az eseményen Márki-Zay Péter polgármester elmondta, hogy egy idegennyelv ismerete megnyitja a világot az ember számára. A program létrehozásában oroszlánrészt vállaló Kis Andrea alpolgármester köszönetet mondott a könyvtár munkatársainak, illetve a pedagógusoknak, akik a járványhelyzet okozta problémákat is rugalmasan és professzionálisan kezelték.

Dr. Kis AndreaHódmezővásárhelyidegen nyelvMárki-Zay PéterNémeth László Városi Könyvtárprogram