Kosársuli: győzelem a Győr ellen

Nagyszerű pénteket zárt a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli csapata pénteken a Hódtói Sportcsarnokban. Először az U20-as, majd a felnőtt csapat verte meg a Győr együttesét.

A felnőttek meccsét jól kezdte a Kosársuli, de nem sokáig, az első negyed végén, igaz csak 2 ponttal, de a Győr állt jobban. A második játékrészben a vendégek ezt az előnyt egy kicsit megfejelték, majd egyenlített a hazai gárda, ám a félidőre újra elment a Győr, 8 ponttal (34-42).

Szerencsére a második félidő egyértelműen a Kosársulié volt. Először utolérték a Győrt, a harmadik negyedet minimális hátránnyal zárták, hogy amikor igazán fontos, az utolsó 10 percben hengereljenek. Nem volt ez azonban ennyire egyértelmű, mert a negyed első fele a vendégeknek sikerült jobban, 70-63-ra még a Győr vezetett, ám utána egy 20-4-es rohammal a Kosársuli a maga javára fordította a találkozót.

A hazai csapatból Varga Ákos dupla-duplával (29 pont, 11 lepattanó), Pavlovic 24, míg Varga Zalán 18 ponttal tűnt ki.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 83-74 (15-17, 19-25, 13-9, 24-14)
Hódtói Sportcsarnok 250 néző

Érthető volt a meccs után Szablics Péter öröme: „Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, hisz a Győr kellemetlen ellenfél, teli van fiatalokkal, küzdenek, hajtanak, gyorsak. Hála Istennek sikerült lelassítanunk néhol őket. Egy pillanatig úgy látszott, elúszik a győzelem, de aztán a csapat kirakta a szívét-lelkét a pályára, küzdöttünk, és hajtós meccs végén sikerült nyernünk. Megyünk tovább!”

A Kosársuli számára hétfőn jön a folytatás, méghozzá a Békéscsaba/B otthonában, az alacsonyabb osztályú csapatok számára kiírt Hepp Kupában.

Az U20-as csapat 87-72-re győzte le a szintén előttük álló győri utánpótlás csapatot.

Forrás: Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulikosárlabdasport