Kosárlabda: becsülettel helytállt a Kosársuli

Noha idén az alapszakaszban kétszer verte a Bonyhádot a vásárhelyi Kosársuli, most azonban teljesen más lelkiállapotban, és 4 meghatározó játékosát nélkülözve kellett parkettára lépniük Tóth Tamás fiainak a Tolna megyei városban az NBI/B. Zöld csoportjának 5-8. helyért rendezett párharcának odavágóján. Húsz ponttal kapott ki a Kosársuli, a visszavágó pénteken Hódmezővásárhelyen lesz.

A klub honlapjának tájékoztatása szerint 8 játékossal (köztük összesen két felnőtt- és hat utánpótláskorúval), sosem látott rotációval utaztak el, Tóth Tamás vezetőedző igyekezett a fiataloknak is minél több játéklehetőséget biztosítani.

Az első félidőben még jól tartották magukat a vendégek, a második játékrészt parádésan megnyerve 4 pontos előnnyel vonultak csak pihenőre a bonyhádiak. A második játékrészben azonban a jóval rutinosabb, a Paks első osztályú csapatában is több játékos által megfordult vendégek felőrölték a Kosársuli nagyobb ellenállását. A végeredmény jelentős, ám nem ledolgozhatatlan különbség lett.

NB I/B Zöld csoport, az 5-8. helyért, 1. forduló, 1. mérkőzés:

Bonyhádi KSE-Vásárhelyi Kosársuli 113-93 (36-24, 27-35, 27-18, 23-16)

Bonyhád, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Jakab, Gaál, Jankovics

Bonyhád: Verasztó 6, Pajor 5/3, Baki 14/3, Dorogi 25/3, Somogyfoki 13/3
Csere: Pupp 15, Tömösváry 8, Gulyás 17/15, Kalmár 10, Heimann –
Vezetőedző: Morgen Frigyes

Kosársuli: Bodócsi 13/3, Varga Á. 29/9, Varga Z. 24/9, Bálint 10/3, Megyesi 2
Csere: Acimovic 4, Rostás 10, Kozma 1
Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: Egyetlen rossz szavam sem lehet a játékosaimra, négy meghatározó felnőtt nélkül ez a különbség akár szinte sikernek is felfogható. Az első félidőben bírtuk fizikailag, de a másodikban már felőrölt minket a dominánsabb tolnai alakulat. Ezzel az összeállítással akár a feljutásért is játszhatna a Bonyhád, teljesen megérdemelten nyertek ma, gratulálok nekik! Küzdöttünk becsülettel, a visszavágón se adjuk olcsón magunkat, nem adjuk fel!

BonyhádkosárlabdasportTóth TamásVásárhelyi Kosársuli