Kósa Lajos szerint a lehallgatási botrány bizottsági összehívása sorosista habverés

Érvényes kezdeményezés nincs, semmilyen határidő nem ketyeg. Az egész habverés egyedül arra jó, azzal kísérletezik, hogy életet leheljen a sorosista szervezetek által gerjesztett, de azóta kifulladt, úgynevezett Pegasus-ügyben – fogalmazott az összehívott honvédelmi bizottság kapcsán Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke.

Pénteken levélben kérték a honvédelmi bizottság ellenzéki tagjai Kövért László házelnököt, hogy utasítsa arra Kósa Lajost, hogy hívja össze a bizottságot Pegasus-ügyben. Erre reagált szombaton közösségi oldalán a bizottság fideszes elnöke.

Kósa Lajos felhívta rá a figyelmet, a Parlament Házszabálya világosan meghatározza, hogy a bizottság összehívását milyen alaki és tartalmi feltételek mellett lehet kezdeményezni. Ilyen kezdeményezést csak egy ellenzéki képviselő terjesztett elő, ez kevés, mert legalább két kérelem szükséges. Szerinte, mivel most a Parlament tavaszi és őszi ülésszaka között vagyunk, egy ilyen esetleges kérelem határidejének számítása az őszi ülésszak első napjától, szeptember 1-től kezdődik.

Bár a kormánynak elemi érdeke lenne, hogy cáfolja a megfigyelési botrányt, ez nem történt meg a kirobbanása óta.

botránykémprogramKósa Lajosmegfigyelés