Körülményes informálódni a vásárhelyi oltópontról

Miközben a szakemberek szerint közeleg a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és az állam is arra buzdít, mindenki oltassa be magát, az oltópontok működtetése alábbhagyott. Vásárhelyen körülményes információhoz jutni.

Egyre több jel utal arra, hogy már a nyáron jön itthon a negyedik hullám – nyilatkozta az Inforádiónak Kemenesi Gábor. A virológus mindenkinek az oltást javasolja, és valószínűsíti, hogy visszatér az az idő, amikor maszkot kell hordanunk, amikor távolságot kell tartanunk, mert így lehet megvédeni az oltatlanokat.

És abból azért még sokan vannak. Csongrád-Csanád megyében a tíz napja közzé tett adatok szerint az átoltottság 55 százalékos volt. Érdemben azóta sem javulhatott sokat a helyzet, mert már a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ vásárhelyi kórházában – hasonlóan a térség többi ellátóhelyéhez – sem működik minden hétköznap az oltópont.

Ez ügyben egyébként nem egyszerű tájékozódni. Ha az internetes keresőbe beütjük, hogy hódmezővásárhelyi oltópont, a helyi kórház honlapját dobja ki először a gép, de ott semmilyen információt nem találni arról, mely napokon, pontosan hol és mettől meddig tart nyitva az oltópont, és külön telefonszám sincs megjelölve, amelyen keresztül egyből érdeklődni lehetne a lehetőségekről. A weboldalon a gyakran ismételt kérdések között sincs feltüntetve, mit lehet tudni az oltópont működéséről. Mint megtudtuk, az intézmény központi elérhetőségén keresztül szokták kapcsolni az oltóponthoz tartozó melléket.

Galgóczi Ágnes, Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a minap arra hívta föl a figyelmet, hogy hárommillió ember még nem kérte a védőoltást Magyarországon, az idős korosztály 15 százaléka nincs beoltva koronavírus ellen. 

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-MakóKoronavírus-világjárvány (COVID-19)oltásoltópont