Korszakos vásárhelyi művészek a Vásárhelyi Látóhatár legújabb számában

Elsősorban az idén kitüntetett és az elhunyt helyi művészeknek állított emléket a Vásárhelyi Látóhatár legújabb száma, amelyet a szerzők a Németh László Városi Könyvtárban rendezett író-olvasó találkozón mutattak be. A szerkesztés másik fontos elve az volt, hogy a fiatal generáció kiemelkedő tagjai is helyet kapjanak hasábjain, így a város nagyjai mellett a street art idevalósi képviselőjét is megismerhette a közönség.

Nem szakadt meg a folytonosság, és ez a legfontosabb. Erre hívta fel a figyelmet a Vásárhelyi Látóhatár legújabb számával kapcsolatban Benák Katalin főszerkesztő. Annyi történt csupán, hogy a járvány és az Ünnepi Könyvhét elmaradása miatt most jelent meg a Vásárhelyi Látóhatár XII. évfolyamának 33. száma.

A mostani számban olyan, a város életében jelentős szerepet játszó korszakos egyéniségek szerepelnek, mint az idén díszpolgári címet kapott Erdős Péter vagy Hézső Ferenc, Kotormán Norbert vagy a tavaly elhunyt Fülöp Erzsébet.

Másik fontos téma az irodalmi kánonnak a kortárs irodalomhoz való kapcsolódása, mondta Benák Katalin. De szeretnének a fiatalabb generációnak is bemutatkozási lehetőséget biztosítani. Mostani témájuk az úgynevezett street art éppen ezért, és a témában otthon mozgó Pál Kornél került fókuszba, aki többedmagával például trafóházakra készített madaras képeket, ezeket megbízásból.

A későbbiekben Dani Imrének a verseit, szatíráit és társadalomtudományi műveit is szeretnék elektronikus formában hozzáférhetővé tenni.

Benák KatalinErdős PéterfestészetFülöp ErzsébetirodalomKotormán NorbertkultúraPál KornélVásárhelyi Látóhatár