Korsós Ágnes Cseri Tamásnak: ,,Remélem a bejegyzésed viccnek szántad, bár annak is pocsék!”

Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője a fideszes önkormányzati képviselő egyik bejegyzéséhez szólt hozzá.

Cseri arról írt advent első vasárnapján, hogy ,,Márki-Zay volt cégvezetője szerint tavaly csak azért alakították át a közétkeztetést, hogy a munkavállalókat így, törvénytelenül, megfoszthassák szerzett jogaiktól.” A poszthoz Korsós Ágnes azt írta: ,,Nem kellene keverni a szezont a fazonnal! Remélem a bejegyzésed viccnek szántad, bár annak is pocsék!”

A bejegyzés alatt megjelent az említett ,,volt cégvezető„, Kovács Pál is. Felhívta rá a figyelmet, ,,nem voltam Márki-Zay polgármester Úr cégvezetője soha, tudomásom szerint a cégnek van cégvezetője, Márki-Zay pedig nem cég. A városnak vannak cégei és a közgyűlés választja a cégvezetőket.” Szerinte ha mégis ez a megközelítés, akkor azt is lehetne közölni, hogy ,,Kovács, aki Márki-Zay cégvezetője volt 6 hónapig, aki Lázár többszörös cégvezetője volt 6 évig, aki Almási cégvezetője volt 4 évig.” A témával kapcsolatban annyit tett hozzá, a cégvezetőnek – szemben a közgyűléssel, – vajmi kevés köze volt a közétkeztetés átalakításához, hisz ott se dolgozott már. 

A Cseri Tamást érintő, Korsós Ágnes által nyilvánosan megfogalmazott kritika azért is érdekes, mert a 2019-es önkormányzati választáson egy jelölő szervezet színeiben indultak, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület-FIDESZ-KDNP jelöltjeiként.

Dr. Korsós Ágnes egyébként 2001-2018. között volt a város jegyzője, 2010-ben kapott címzetes főjegyzői címet, Cseri Tamás pedig 2010. óta önkormányzati képviselő.

A novemberi közmeghallgatáson a Prizma Food Kft. vezérigazgató-helyettese kifejtette, a közétkeztetési pályázat kiírása biztosította a Hód-Menza dolgozóinak átvételét legalább egy évre.

Cseri TamásHódmezővásárhelyKorsós ÁgnesKözétkeztetés