Koronavírus: a mai napra virradóra hunyt el a legtöbb beteg Magyarországon

2079 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 63 642 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 63 többségében idős, krónikus beteg, áll a koronavírus hivatalos tájékoztató oldalán.

A koronavírus járvány magyarországi történetének legrosszabb napján vagyunk túl, 63 személy hunyt el, és a koronavirus.gov.hu tájékoztatása alapján 2079 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. A HVG azt írja, egy nap alatt csak 11 710 tesztet végeztek el, vagyis a pozitív tesztek aránya 17,7 százalék., noha az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint akkor minősíthető elégségesnek a tesztelés, ha legfeljebb 5 százalék a pozitív tesztek aránya.

Szintén a hivatalos tájékoztatás szerint jelenleg 2891 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen.

Az Operatív Törzs jelenleg 70 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet, az iskolákban pedig fertőtlenítő nagytakarítást az őszi szünet alatt.

koronavirus.gov.hu

Csongrád-Csanád megyében jelenleg 2794 igazolt fertőzöttet tartanak számon. Müller Cecília országos tisztifőorvos a mai koronavírus tájékoztatón elmondta, a kórházak fel vannak készülve a járványra, amely Magyarországon felszálló ágban van, akárcsak Európában.

koronavírusstatisztika