Környékbeli településekről is jöttek az Eötvös nyílt napjára

A Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikumban kedden rendezték meg hagyományos nyílt napukat az érdeklődő nyolcadik osztályos diákoknak.

A programon minden ágazatuk bemutatkozott, oktatóik és diákjaik által szervezett feladatokkal, kreatív játékokkal. Hornyák János igazgató és Vig Áron, a Cseresnyés Kollégium vezetőjének tájékoztatója után az érdeklődők az aulában kipróbálhatták a diákjaik által készített selfie pontot több választható kellékkel. Az elkészült képekre egy hétig lehet szavazást leadni közösségi oldalunkon.

Az egészségügy ágazaton célul tűzték ki a szervezők, hogy teljes egészségügyi ismeretek bemutatót tartanak A-tól Z-ig, melyen vendégeik betekinthettek a csecsemőgondozás rejtelmeibe, műsebet készíthettek és oktatóik segítségével teljes állapotfelmérést is végeztek.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum

Szépészet ágazaton fodrász és kozmetikus tanulóik színes hajfonásokat, szövési, sodrási technikákat, csillámtetoválásokat és testfestést készítettek, melyek nagyon népszerűek voltak a vállalkozó kedvű diákok körében. Gazdálkodás és menedzsment szakos oktatóik és diákjaik számos pénzügyi témájú játékos feladattal készültek, a legnépszerűbbek a játékos költségvetés-tervezések számítógépen, vállalkozások kicsiben és pénzes skandi rejtvények voltak.

Sokan érdeklődtek informatika és távközlés ágazatuk iránt is a LEGO szakmai tanteremben. Oktatóik interaktív térképekkel, a standokon pedig logikai játékokkal várták a gyerekeket. Az Arénában rendezték be a sport ágazat helyszínét, ahol az idei év slágere a Fifa játék volt X-boxon, de emellett még ügyességi toronyépítést is kipróbálhattak, tekézhettek műanyag poharakkal és különböző sportágbemutatókat is láthattak.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum

Idén először bemutatkozott fejlesztő pedagógusunk is, aki az SNI és BTMN tanulókkal iskolánkban állatasszisztált fejlesztő munka keretein belül is foglalkozik. Bárki bepillanthatott ebbe a különleges munkába, és videós összeállítást is megnézhettek iskolánk gyakori vendégéről, a terápiás cicáról, Alexről

– tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot Molnár Márton pedagógus.

A helyszíneken diáksegítőik dolgoztak az oktató kollégákkal, akik menetleveles játékukat is irányították: minden helyszínen matricát gyűjthettek a nyolcadikos tanulók, amit a gyűjtődobozba dobva részt vesznek sorsolásunkon és megnyerhetik a LEGO szaktanterem 3D nyomtatójával készített ajándékukat.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum

Jó hangulatú rendezvényünkön mintegy 150 látogató vett részt a környező településekről, melyen igyekeztünk bepillantást nyújtani az intézményünkben oktatott ágazatok szakmai rejtelmeibe. Legközelebb december 11-én várjuk iskolánkban az érdeklődőket – fogalmazott Molnár Márton.

Eötvös József TechnikumHódmezővásárhelynyílt napoktatás