Kormányzati hirdetés szerepel Rákay Philip vásárhelyi rádiójának honlapján, de ő állítja, egyetlen állami szerződésük sincs

A vásárhelyi Rádió7-et működtető Dél-alföldi Média Centrum Kft. többségi tulajdonosa szerint vállalkozásai nem jutnak állami pénzhez. Ránéztünk a rádió honlapjára, és két hirdetést is találtunk, amik biztos nem a magánszférából érkeztek.

„A cégeimről írva pedig folyton azt sejtetik, biztosan valami mutyi lehet a háttérben, magamtól nem lehetek ennyire sikeres. Amikor május végén közzé kell tenni a társaságok éves mérlegadatait, a balos sajtó kéjesen hergeli az embereket az általam kivett osztalék mértékével, a profitrátánk nagyságát elemezve a 444 nevezetű Soros-blog pedig konzekvensen a bűnügy rovatban számol be a cégeimről, miközben egyetlen állami szerződésünk sincs. Hányinger!” – mondta a Mandinernek adott interjúban Rákay Philip.

Ehhez képest, ha bárki felkeresi a Rádió7 honlapját, rögtön a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság hirdetményével találkozik, ami ugye a magyar állam tulajdonában van.

Ha pedig rákattintunk egy hírre, az információ alatt a brüsszeli szankciók kapcsán lebonyolított nemzeti konzultáció plakátja látható azzal a felirattal, hogy „készült Magyarország kormánya megbízásából.”

A vásárhelyi rádióállomást üzemeltető Dél-Alföldi Média Centrum Kft.-nek 190-ről 245 millió forintra nőtt 2021-ben az árbevétele, adózás utáni eredménye pedig megközelítette a 39 millió forintot. A cégnél 2021-ben átlagosan még 22 főt foglalkoztattak, 2022 áprilisában már csak 14 munkatársuk volt, jelenleg pedig 9 a nyilvános céginformációs adatok szerint.

Dél-alföldi Média Centrum Kft.Rádió 7Rákay Philip