Kormánypropaganda helyett valódi gyermekvédelmet követel a Mindenki Magyarországa Néppárt

A párt szerint a magyar kormány prioritásai eltérnek a társadalom valós szükségleteitől. – Az elmúlt években pedig sajnálatos módon a kormányzati kommunikációra és propagandára szánt pénzek mértéktelenül magas összegeket emésztettek fel – áll az MMN sajtóközleményében.

A Rogán Antal vezette minisztérium 1360 milliárd forintot költött el, amelynek egy jelentős része Balásy Gyula cégeinek a zsebében kötött ki. Ez az összeg elképesztő mértékben elszívta a közpénzeket olyan területekről, ahol valóban szükség lenne rájuk – írják. 

Hangsúlyozzák: „a magyar gyermekvédelem helyzete továbbra is kritikus. A nemrégiben kirobbant pedofilbotrány csak rávilágított arra, hogy mennyire sürgető a gyermekvédelmi rendszer átfogó reformja és megerősítése. Nem tehetjük meg, hogy figyelmen kívül hagyjuk a gyermekek biztonságát és jólétét, miközben milliárdokat öntenek olyan célokra, amelyek nem a társadalom érdekeit szolgálják, hanem egy politikai párt hatalmon maradását és a hozzá köthető családtagok, valamint oligarchák gazdagodását!

Végül felszólítják a kormányt, hogy „a jövőben a propagandára, kormányzati kommunikációra és felesleges konzultációkra szánt közpénzeket a gyermekvédelemre és a gyermekjóléti szolgáltatásokra fordítsa. Gyermekeink védelme és jövőjük biztosítása az egyik legfontosabb feladatunk! Nem engedhetjük meg, hogy politikai érdekek vagy másodlagos célok elhomályosítsák ezt a prioritást.

gyermekvédelemMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa NéppártMMNpedofilpropaganda