Kormányhivatal az iskolabuszokról: nem utasították el Jovány Gyula kérelmét, az elbírálása folyamatban van

Cikkünk megjelenése után nem sokkal válaszolt megkeresésünkre a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal a hódmezővásárhelyi iskolabusz pályázattal kapcsolatban. Kérésüknek megfelelően a teljes nyilatkozatot közreadjuk:

Jovány Gyula egyéni vállalkozó kérelme, mely alapján az iskolabusz szolgáltatást elláthatja nem került elutasításra, annak elbírálása jelenleg folyamatban van. A Jovány Busz Kft. a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal döntéseit követően elfogultságot jelentett Hivatalunkkal szemben olyan időszakban, amely időszakban folyamatban lévő hatósági ügye a Jovány Busz Kft-nek nem volt. A Hivatalunk a kizárási indítványt tudomásul vette. A Jovány Busz Kft. Hivatalunk korábbi hatósági döntéseit követően, e döntések miatt, rendőrségi eljárást kezdeményezett a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatallal szemben. Bár utóbb a kizárási indítványát visszavonta a Jovány Busz Kft. az irányadó gyakorlatunk azonban az, ha az ügyfélben kétség merül fel a hivatal elfogulatlansága tekintetében e körülményt minden esetben kivizsgáltatjuk a felettes szervünkkel, a hatósági döntések támadhatatlansága érdekében. Jovány Gyula egyéni vállalkozó kérelme ügyében hivatalunk kérte az elfogulatlanságának vizsgálatát a felettes szervtől, hiszen korábban Jovány Gyulában, mint képviseletre jogosult cégvezetőben kétség merült fel hivatalunk pártatlansága tekintetében, hiszen kizárási indítványt terjesztett elő, és büntető feljelentést tett a Kormányhivatallal szemben. Vélelmezhetően Jovány Gyula egyéni vállalkozóként is fenntartja a cégvezetőként Hivatalunkkal szemben tett aggályait. Erre tekintettel kértük, hogy a felettes szerv vizsgálja ki elfogulatlanságunkat. Jovány Gyula egyéni vállalkozó kérelme ügyében jelenleg a felettes szerv kizárásra vonatkozó vizsgálata van folyamatban, érdemi döntés a kérelmében még nem született.

A Polgármesteri Hivatal sajtóközleménye több valótlan állítást is megfogalmaz. A Polgármesteri Hivatal valótlanul állítja, hogy a kormányhivatal lehetetlenítette el 60 külterületi gyermek iskolabusz szolgáltatását. A valós tény ezzel szemben a Jovány Busz Kft. engedély nélkül végzett közforgalmú személyszállítást, és ezzel a figyelmeztetés ellenére sem hagyott fel. A Jovány Busz Kft. folyamatos jogsértő magatartása miatt a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal az irányadó jogszabályban meghatározott szankciót alkalmazta.Valótlan továbbá az is, hogy a kormányhivatal jogtalanul függesztette fel a társaság engedélyét, ugyanis az eljáró bíróságok eddig a Jovány Busz Kft. minden kérelmét elutasították, helyben hagyva a kormányhivatal döntését. Valamint az sem fedi a valóságot, hogy Jovány Gyula egyéni vállalkozó tevékenységét felfüggesztette volna a kormányhivatal, ugyanis a vállalkozó nem is rendelkezett a tanulók szállításához szükséges engedélyekkel, így nem is indulhatott volna a tanulók szállítására kiírt pályázaton.

Csongrád-Csanád Megyei KormányhivataliskolabuszJovány Busz Kft.Jovány GyulaJoványbusz