Kórházi klíma: feljelentést tesznek Magyar Péterék

Mégpedig foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és annak minősített esete, a több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

Feljelentésének oka, ahogy elmondta, hogy a kormányzati szervek és egyes egészségügyi intézmények vezetői elmulasztották a kórházi klíma berendezések kötelező fertőtlenítését, karbantartását és javítását, illetőleg a magyar egészségügyi intézményekben az alapvető higiéniai szabályok betartását, betartatását és a kórházi mosdók fertőtlenítőszerrel és szappannal való ellátását. Ezt Facebook posztjában jelentette be.

Állítása szerint nyilvánosságra került a Közbeszerzési, Ellátási Főigazgatóság (KEF) egyik vezetőjének belső levele, amelyben elismeri, hogy több kórházban elmaradt a klímaberendezések kötelező fertőtlenítése, illetőleg, elmondása szerint, a kormányzati nyilatkozatokból tudható szerinte, hogy az Orbán-kormány már évek óta tudatában volt annak, hogy a kórházi klímaberendezések felújításra, illetve cserére szorultak.

A Tisza Párt nevében határozott véleménye, hogy a kórházbejárásaikon egyértelműen kiderült, hogy a kórházak jelzései ellenére a KEF nem gondoskodott arról, hogy az egészségügyi intézmények az alapvető higiéniai szabályok betartásához szükséges mennyiségű és minőségű fertőtlenítőszert kapjanak.

Magyar szerint kormány és a kormányzati szervek olyan mulasztást követtek el, amely közvetlenül és közvetetten rengeteg kórházi beteg, dolgozó és látogató megfertőződéséhez és végső soron halálához vezethettek. Ráadásul mivel a klímaberendezések karbantartása rendszerint elmarad, ezért műtétek maradnak el, valamint létfontosságú kezelések, amik ugyancsak honfitársaink halálához vezethettek és vezethetnek.

A Tisza Párt nevében arra szólította fel Orbán Viktort, szakítsa meg adriai nyaralását, jöjjön haza, nevezze meg a politikai felelősöket és intézkedjen a szükséges plusz költségvetési források biztosítása érdekében.

egészségügyklímaberendezésMagyar Péterrendőrségi feljelentésTisza Párt