Kórházi fertőzések: levették a napirendről a Belügyminisztérium bizottsági beszámolóját

A kórházak tisztaságáról és higiéniai állapotáról tartott volna beszámolót a Belügyminisztérium képviselője a parlament Népjóléti Bizottságának ülésén, ám a kormányzati ember meghallgatását a kormánypárti képviselők gyorsan levették a napirendről. Közben a téma kapcsán a Demokratikus Koalíció azt közölte, hivatali visszaélés miatt feljelentést tesznek.

A kormánypárti képviselők azért vették le a napirendről a kérdést, mert szerintük fölösleges politikai hisztériakeltés lett volna szerintük a meghallgatás. A DK-s Varga Zoltán szerint ez most az egyik legfontosabb kérdés Magyarországon, miközben a képviselők a kérdést a szőnyeg alá akarják söpörni és szerinte az, hogy nem engedik meghallgatni a kormány illetékesét az ügyben, nemcsak gyávaság, hanem bűn is.

Varga kedd délután online sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a DK hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a rendőrségen. Elmondta, hogy szerinte a higiéniai válságért és a kórházi fertőzésekben elhunyt betegek haláláért az Orbán-kormány a felelős, mert a megszorítások miatt már az alapvető tisztasági intézkedésekre sem adnak elég pénzt az állami kórházaknak.

A borítókép illusztráció.

egészségügyhigiéniakórházTisztaság