Kórházi ápoló volt a minap elhunyt 41 éves férfi

Az RTL Híradó úgy tudja, a 41 éves férfi kétgyermekes édesapa volt, a felesége is a tatabányai Szent Borbála Kórházban dolgozott. Halálhírét az intézmény főigazgatója megerősítette. A férfi már hosszabb ideje lélegeztetőgépen volt.

Az országos tisztifőorvos szombat délelőtti tájékoztatóján nem beszélt arról, hogy egészségügyi dolgozó is van az áldozatok között, csak annyit mondott, a mára elhunyt 12 koronavírusos beteg közül az egyik áldozat 41 éves volt, és súlyos betegségben szenvedett. Müller Cecília azt mondta: az áldozatnak súlyos bakteriális fertőzése, vérmérgezése és bélgyulladása volt.

Az RTL Híradó pénteken számolt be arról, hogy 21 dolgozó fertőződött meg a tatabányai kórházban és rajtuk kívül több mint hatvanan vannak otthoni karanténban. Az intézményben április közepén tört ki a járvány. A bent fekvő betegek közül kilencen fertőződtek meg.

Arról, hogy az országban hány egészségügyi dolgozó fertőződött meg, a Miniszterelnökséget vezető miniszter sem mondott pontos adatot. Gulyás Gergely csak annyit közölt, hogy 10 százalék körüli az arány, amely a nemzetközi átlagnak felel meg.

Az RTL Híradó kereste az EMMI-t, hogy erősítsék meg az egészségügyi dolgozó halálát, de a minisztérium csak annyit írt: az elhunytról tudható információkat az elhunytak listáján és a mai sajtótájékoztatón közölték.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)Müller Cecília