Konténerkazánokat illetve pellettároló konténereket kap a Szivárvány Otthon is

Egy, a mai Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján kap konténerkazánokat, illetve pellettároló konténereket a hódmezővásárhelyi intézmény. Összesen kereken 300 településen készülnek ilyen beruházások.

A kormányrendelet egyébként köznevelési és más állami épületek alternatív fűtési módokra való áttérésével kapcsolatos egyes beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nyilvánított nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé. Ezek között sorolták fel a hódmezővásárhelyi Szivárvány Otthont ugyanúgy, mint annak óföldeáki telephelyét, a Návay Aranka Idősek Otthonát.

A kormányhatározat értelmében tehát a beruházással kapcsolatban a tűzvédelmi hatósági eljárások, a mérésügyi és műszaki biztonsági hatósági engedélyezési eljárások, a természetvédelmi és környezetvédelmi hatósági eljárások, valamint azon eljárások, melyek a beruházások előkészítéséhez,
megvalósításához, használatbavételéhez és üzemeltetésének beindításához szükségesek is kiemelt jelentőségűek lettek.

A mostani beruházások az egyes településeken felülírhatják az ottani településrendezési tervet, illetve a beruházásokkal összefüggésben településképi bejelentési eljárásnak nincs helye.

konténerkazánnemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű ügypellettároló