Komoly

Ha lármázás helyett hangszert ragadnának az ellenzéki vezetésű megyei jogú városok polgármesterei egy komoly hangvételű zenei mű előadásának érdekében, lehet, hogy hamarabb hozzájutnának ahhoz a remélt 1,38 milliárd forint kormányzati forráshoz, amit a tizenegy fideszes vezetésű megyei jogú város kapott egyenként működési támogatás címén 2020 végén.

Tudjuk, hogy a válságkezelés áldozatokat követel a települési önkormányzatoktól is, mert például a komolyzene – szintén zenész – az egyik legkomolyabb válságát éli, ezért magától értetődő, hogy a problémát a kormány komolyan veszi.

Kedd este megjelent Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely erről tanúbizonyságot ad. A komolyzenének a magyar és egyetemes szellemi értékek közvetítésében betöltött kiemelt jelentőségére hivatkozva a határozat a pénzügyminiszterre és az emberi erőforrások miniszterére bízza, hogy a zeneművészeti szervezetek működése és szakmai feladatellátása támogatására teremtsenek elő kellő forrást idén és a jövő évben is. 2021-ben 9 milliárd, 2022-ben 10,7 milliárd forintot.

A világ legismertebb és legnépszerűbb nyelve a zene. Kedves megyei jogú szimfonikusok, tessenek kezdeni próbálni! De komolyan.

kormányMagyar Közlöny