Kollégái megerőszakolhattak egy rendőrnőt

A határon szolgálatot teljesítő nőt elkábították és megerőszakolták, minderről úgy szerzett tudomást, hogy az elkövetők videóra vették a gyalázatos tettüket és többeknek el is küldték azt. A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja az ügyet minősített szexuális erőszak bűntette miatt.

Zsiga Katalin rendőrörmester a Blikknek nyilatkozva elmondta, csak arra emlékszik, hogy miután letelt a szolgálat, megvacsoráztak s mivel kicsit fájt a feje, elment aludni a panzióban, ahol elszállásolták őket. Reggel még rosszabbul volt, fájt a feje, görcsölt a hasa is, a határról visszafelé tartó úton el is ájult. Arra tért magához, hogy egy parkolóban vannak, pedig vérzik. Bár nem érezte jól magát, a Kerepesi úti rendőrségi laktanyába megérkezve nem ment el az orvoshoz.

Állítása szerint napokkal később egy volt kollégája hívta fel, aki azt mondta neki, hogy egy olyan videó kering róla, amin látszik az, hogy két kollégája, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakolja. Zsiga később maga is látta a felvételt.

A nő azt állítja, amikor erről tudomást szerzett az egyik erőszaktevő, nemcsak beismerte a tettét, de azt is elmondta, hogy mindez azért történt, mert a nő nem adta oda magát. Katalin állítja: a kollégája megfenyegette őt arra az esetre, ha a történtekről beszélni mer. Ő azonban nem hagyta annyiban a dolgot, jelentést írt a parancsnokának, amiben nemcsak a megerőszakolásáról és a videóról, de a fenyegetésről is beszámolt.

A rendőrnőnek a megerőszakolása után is együtt kellett dolgoznia a két, megerőszakolásával vádolt kollégájával, hiába jelezte, hogy erre képtelen a továbbiakban. Zsiga Katalin többé már nem is akar a rendőrségen szolgálni.

A Blikkel az Országos Rendőr-főkapitánysága azt közölte: „minden támogatást megadnak a nyomozáshoz, és a Készenléti Rendőrség parancsnoka intézkedett az érintettek szolgálatának munkahelyi találkozását kizáró módon történő szervezésére”. A Központi Nyomozó Főügyészség pedig azt közölte: az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.

erőszakrendőrÜgyészség