Ködös, párás lesz a jövő hetünk első fele

Folytatódik a jellemzően borult, párás idő a jövő héten is, reggelente ködre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-15 fok lesz, éjszakánként sem várható fagy – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn borult, párás, egyes részeken ködös idővel indul a reggel, ám egy északnyugat felől érkező front egyre nagyobb területen felszakítja a felhőzetet, mögötte kitisztul és naposra fordul az idő. Az ország keleti, délkeleti harmada azonban egész nap borult, ködös maradhat. Szitálás elsősorban az Alföldön fordulhat elő, északnyugaton kisebb eső lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Kedden tartósabban borult, párás, ködös és kevésbé felhős, napos területek is lesznek. Szitálás néhol előfordulhat. A déli, délkeleti szél főleg az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul, kora délután a borult területeken 9-12, a napos vidékeken 13-17 fok valószínű.

Szerdán is egyaránt lesznek tartósabban borult és fátyolfelhős, napos területek. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, kora délután a borult tájakon 9-12, a kevésbé felhős körzetekben 13-18 fokot mérhetnek.

Országos Meteorológiai Szolgálat