Ködös, mire kell Mindszentnek a 25 milliós hitel

Megkapta az engedélyt a kormánytól a mindszenti önkormányzat, hogy kölcsönt vegyen föl, de hogy mire kell, azt nem tudni. Az viszont biztos, hogy a Tiszán jelentős villamosenergiai hálózatfejlesztésre van szükség, hogy működhessen a strand legújabb látványossága. 

A héten a Magyar Közlönyben jelent meg egy kormányhatározat arról, hogy kormányzati hozzájárulást kapott a Mindszent ahhoz, hogy 25,4 millió forint hitelt vegyen fel szerződésmódosításra, amely megállapodás olyan felújítást, fejlesztést foglal magába, amely nem köznevelési, szociális, kulturális vagy sportcélú önkormányzati tulajdonú létesítményt érint. 

Telefonon és elektronikus levélben is kerestük a település polgármesterét, pontosan mire fordítanák a felvett összeget, mert a kormányhatározat mellékletében csak annyi szerepelt, hogy a fejlesztés mellett fűtés és világosítási rendszer korszerűsítésére kívánják felhasználni. A városházán visszahívást ígértek, de végül nem kaptunk válasz Zsótér Károlytól. 

Mivel egyéb célra nem lehet elkölteni az engedélyezett kölcsönt, csak találgatni lehet, mire kell a pluszforrás. Ami bizonyos, hogy a tiszai szabadstrandon szükség van fejlesztésekre. Például a vízre telepítendő ködszínház esetében. Az önkormányzat tavaly 35 millió forintért vásárolt multimédiás szökőkutat. Az eszköz 30-szor 10 méteres vízfüggöny fúvására képes a közbeszerzési felhívás szerint. Tavaly júliusban szerződésmódosításra került sor a nyertes Kraft HD Zrt. és a vevő önkormányzat között, mert kiderült, a szükséges villamosenergia biztosítása hálózatfejlesztési beruházást igényel, melynek várható átfutási ideje 14 hónap. A felek abban egyeztek meg, hogy az igényelt villamosenergia-kapacitás az adásvételi szerződés teljesítésének feltétele, mivel ennek hiányában a berendezések üzembe helyezése, a próbaüzem elvégzése, és a vevőnek történő átadása nem lehetséges.

Nemrég Zsótér Gábor alpolgármester azt nyilatkozta a Délmagyarországnak, várhatóan a szezon közepére végeznek az áramfejlesztési munkálatokkal, attól fogva működhet a tiszai látványosság. 

hitelMagyar KözlönyMindszentTisza