Kiújult Ugrai Panna térdsérülése, hazajött az Eb-ről

„Ugrai Panna hazatért Budapestről, az úszó Európa-bajnokságról, ugyanis kiújult a térdsérülése.” – közölte közösségi oldalán a Hód Úszó SE. Hozzátették, szerencsére az edzést és a felkészülést nem kell megszakítani, de az orvosokkal, edzőkkel való egyeztetés után úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak egy esetleges komolyabb sérülést az év fő versenyei, az ifi Ob és az ifi Eb előtt.

Lapunk úgy értesült, nem a vízben, hanem a szállodában – ahonnan ki sem tehetik a lábukat a kontinensviadal részvevői a roppant szigorú járványügyi előírások miatt -, egy ártalmatlan mozdulat során jött elő ismét a régi sérülés. Még öt egyéni versenyszám várt volna rá a földrész legjobbjai között, közülük négyben bronzérmet szerzett a márciusi felnőtt országos bajnokságon, vagyis a neki legjobban fekvő erőpróbákról volt kénytelen lemondani.

Nevelőegyesülete bejegyzése szerint Panna kedden edzésen vett részt, hogy a két hét múlva kezdődő ifjúsági Ob-re minden tökéletes legyen. A felnőtt mezőnyben óriási sikerrel mutatkozott be (több mint 20 év után első vásárhelyiként úszott Eb-döntőben), a budapesti verseny – még ha a tervezettnél rövidebbre is sikerült – óriási tapasztalatszerzés volt számára, és rendkívül motiváltan tekint a jövőbe.

BudapestEurópa-bajnokságHód Úszó SEúszásúszóverseny