Kitüntették tanári munkájáért a Donáth Anna édesanyjának abortuszáról fantáziáló Ungváry Zsoltot

Keresztény-konzervatív kormányzás.

„Egy nappal a hányingerkeltő cikke után már ki is tüntették a propagandistát” – számolt be Tompos Márton, a Momentum elnöke közösségi oldalán pénteken. Emlékeztetett: egy Ungváry Zsolt nevű szerző a kormánypárti Demokrata hasábjain arról fantáziált, hogy Donáth Anna édesanyja inkább az abortuszt kellett volna, hogy válassza, mivel akkor 2024-ben Magyarország sikeres olimpiát rendezhetett volna. Ungváry Zsolt tanárként is dolgozik, hivatalosan ebben a minőségében tüntették ki.

Tompos Márton elmondása szerint Lengyel Péter nevű érdi kollégája szólt neki arról, hogy „ez a nyomorult másnap már meg is kapta a Belügy elismerő oklevelét. Ugyanis Aradszki András, a térség kormánypárti parlamenti képviselője szerint az állam és jómaga is „nagyra értékeli a pedagógusok munkáját”.

A Momentum elnöke szerint úgy néz ki, hogy ha valaki „egy sz*rházi propagandista, akkor megkapja a tanári elismerést, ha meg mondjuk kiáll az elvei mellett – lásd: Madách igazgatója – annak felmentés a jutalma. Egyébként meg folytasd a kitüntetett sort: Bayer Zsolt, jászberényi karateedző, bicskei pedofil igazgató, Ungváry Zsolt…”.

A Demokrata pénteki közleményében elnézést kért „Ungváry Zsoltnak a lapban szakmai figyelmetlenségből közölt publicisztikájáért, ami az emberi méltóságot sértő tartalommal jelent meg”. A véleménycikket azóta el is távolították az oldalról.

Donáth AnnakitüntetéspedagóguspublicisztikaTompos MártonUngváry Zsolt