Kitüntették a vásárhelyi pedagógust

Szöginé Kotormán Zsuzsanna, a Szent István Általános Iskola pedagógusa kiemelkedő munkájával érdemelte ki a vármegyei Diáksport Szövetség kitüntetését. A legaktívabb középiskola kategóriában az Eötvös József Technikum munkáját is ismerték el. Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Diáksport Egyesület

A Csongrád-Csanád Vármegyei Diáksport Egyesület a napokban rendezett díjátadó ünnepségén azoknak a pedagógusoknak mondott köszönetet, akik munkájukkal nagyban segítik az egyesület és a Magyar Diáksport Szövetség törekvéseit, munkájukkal példát mutatnak diákjaiknak, munkabírásukkal és lelkesedésükkel folyamatosan fejlesztik a diáksport mozgalmat.

A díjakat diáksport bizottságonként egy pedagógusnak ítélték oda, valamint a 3-3 legaktívabb általános és középiskolát is jutalmazták.

Köszöntötték a 2022/2023-as tanév Diákolimpia országos döntőjén 1-3. helyezést elért Csongrád-Csanád Vármegyei diákokat, és felkészítő pedagógusaikat.

Hódmezővásárhely körzet testnevelői díjban részesült: Szöginé Kotormán Zsuzsanna, a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola testnevelője.

A rendkívül elhivatott és lelkes szakember szenvedélye és odaadása inspirálja mind a diákokat, mind a kollégákat. Azon túl, hogy szakmailag kiváló és naprakész tudással rendelkezik a testnevelés területén, kiemelkedő pedagógiai képességekkel is bír. Az idei tanévtől nyugdíjasként látja el feladatát, ugyanakkora lelkesedéssel, és figyelemmel, mint ahogy tette egész pályafutása alatt.  Számos alapszintű és megyei versenyen aktívan részt vesz, nem csak diákjai szerepeltetésével, hanem szakmai tudásával a versenyek lebonyolításában is nagy segítség – hangzott el a méltatásban.

Köszöntötték azokat az intézményeket is, melyek az elmúlt tanévben kiemelkedő számban neveztek és vettek részt a Diákolimpia versenysorozatában. A legaktívabb középiskola kategóriában a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Technikum munkáját is elismerték.

A díjazott iskolák képviselői, jobb szélen Draskovics Diána az Eötvös oktatója, sportreferense és Hornyák János, az Eötvös igazgatója

A Klebelsberg Központ és az MDSZ jóvoltából a Tankerületi Központok a 2022/2023-as tanév Diákolimpia nevezési adatai alapján tankerületenként a 10 legtöbb nevezést regisztráló pedagógus részére Diákolimpia® logóval ellátott sportruházatot (melegítőt) adtak át.

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ díjazott pedagógusai:

Pólyáné Téli Éva – Szegvári Forray Máté Általános Iskola,

Torma Imre – Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,

Utasi Gábor – Németh László Gimnázium, Általános Iskola,

Borbás Edit – Szentesi Koszta József Általános Iskola,

Huszák Béla – Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium,

Szöginé Kotormán ZsuzsannaHódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola,

Csordás Cintia – Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola,

Ivanovné Tóth Ágnes – Mindszenti Általános Iskola,

Moravszki Gábor – Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,

Józsa-Szerdahelyi Anett Zita – Szentesi Koszta József Általános Iskola és Szaszkó Norbert – Horváth Mihály Gimnázium.

Díjazták azokat a tanulókat is, akik az elmúlt tanévi sportteljesítményükkel kiemelkedő eredményeket értek el, ezzel örömet szerezve iskolájuknak, vármegyéjüknek, de legfőképpen önmaguknak. Így a Magyar Diáksport Szövetség által az előző tanévben szervezett Diákolimpia versenyek országos 1-3. helyezettjei tevékenységét ismerték el.

A díjakat Kiss Attila, a Csongrád-Csanád Vármegyei Diáksport Egyesület elnöke, Vincze József az MDSZ Dél-Alföldi Regionális irodájának vezetője, dr. Erdős Dániel a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója, valamint Plesovszkiné Ujfaluczki Judit és Miklós Anikó tankerületi központ igazgató adták át.

A Városi Televízió tudósítása a díjátadóról:

Diákolimpiadiáksport szövetségHódmezővásárhelypedagógusVásárhelyvásárhelyi hírek