Kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvarnál – nagy a fennakadás

A hivatalos értesítés szerint vasárnap este a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity (IC 74) kisiklott a Keleti pályaudvar közelében.

A baleset miatt a Keleti pályaudvarra bevezető vágányok el vannak zárva, így vasárnap este a hírek szerint a pályaudvar nem fog indítani és fogadni vonatokat. A helyszínelés és a műszaki mentés hosszabb időt vehet igénybe. A fennakadás miatt vasárnap este és talán még hétfőn is, jelentős késésekre kell számítani.

Jelenleg a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonali vonatok Rákosig közlekednek és onnan fordulnak vissza Újszász felé.

De ezen kívül:

  • Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek és onnan fordulnak vissza Hatvan irányába.
  • A Budapest-Pécs (Mecsek IC) és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal (railjetek, soproni IC-k, szombathelyi Savaria IC és Mura IC, győri G10) menetrend szerint eredetileg a Keleti pályaudvarra közlekedő vonatai Budapest-Kelenföld állomásról fordulnak vissza.
  • Mivel pedig számos utasnak új pályaudvarra kell mennie és új útvonal után néznie, ezért a vasúti jegyek érvényesek az M2-es metrón a Keleti és a Déli pályaudvar között, az M4-es metró és a H8-as HÉV teljes vonalán, a 37A villamoson, a 161-es és 168E buszon.
Keleti pályaudvarvasúti fennakadás