Kisakkozták a Cseresnyésben

Múlt héten rendezték meg a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Cseresnyés Kollégiumban a sakk szakkör első félévének lezárásaként a Cseresnyés sakkversenyt – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot Pataki Béla kollégiumi nevelőtanár. A megmérettetésen a kollégium diákjai mérték össze tudásukat, bárki nevezhetett, aki kedvet érzett a játékhoz. Tíz diák jelentkezett, nyolc fiú és két lány, ők több évfolyamot képviseltek különböző iskolákból.

A versenyt a körmérkőzés szabályai szerint bonyolították le, vagyis mindenki játszott mindenkivel, így a fiúknak 7, a lányoknak 3 játszmát kellett végig sakkozniuk. Az idő hiánya miatt gyorsjátszmák voltak, 15 perces gondolkodási idővel. Ennek a villámjátéknak az is nagy előnye, hogy gyors elhatározásra késztet, megtanítja a sakkozót gondolatainak összpontosítására, figyelmének teljes lekötésére, amit a tanulók az iskolában is tudnak hasznosítani.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium

A háromórás viadal kimerítette a diákokat, de mindenki fegyelmezetten és sportszerűen küzdötte végig a játszmákat. Ami különörvendetes, hogy minden résztvevőnek volt legalább egy nyertes játszmája, így mindenkinek akadt sikerélménye. A fiúknál szoros volt a mezőny, mert a harmadik helyen hárman osztoztak holtversenyben.

A fiúknál a versenyt Faragó Szabolcs nyerte 6, a második helyen Palócz Ádám végzett 5, harmadik helyen holtversenyben zárt Fazekas Zoltán, Polgár László és Rumi István 4 ponttal. A lányoknál az első helyet Szűcs Ágnes, a másodikat Szabó Tímea szerezte meg. A versenyt lebonyolító és segítő nevelőtanárok: Pataki Béla és Szalkai László.

Cseresnyés Kollégiumpataki bélasakkszakkörverseny