Kirúgták Pálffy Istvánt a Hír TV-től a Márki-Zay Péterrel készült interjú után

Tegnap este Pálffy István, – aki 16 év után kapott ismét főműsoridős, esti műsort, – azt fejtegette a hódmezővásárhelyi polgármesternek, hogy türelmesnek kell lenni a pedofilokkal. A műsort azóta törölték a Hír TV felületeiről, Pálffy-t kirúgták, a Napi Aktuális c. műsor első adását követően.

,,Bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké”

– fogalmazott a tegnap esti műsorban Pálffy István. Ezt követően ez a párbeszéd zajlott le a műsorvezető és Márki-Zay Péter között:

  • Márki-Zay Péter: Miért kell türelemmel kell lenni a pedofília felé?
  • Pálffy: Azért, mert minden beteggel szemben türelmesnek kell…
  • Márki-Zay: Elnézést, egy tömeggyilkos is lehet beteg, de ettől még nem kell türelmesnek lenni a tömeggyilkossággal.
  • Pálffy: Az is egy mentális betegség.
  • Márki-Zay: Nem kell türelmesnek lenni a tömeggyilkossággal, és nem kell türelmesnek lenni a pedofíliával.
  • Pálffy: Nem is azt mondom, hogy kizárólag türelmesnek kell lenni, hanem azt mondom, hogy nem lehet szembeállítani egy másik csoporttal. Tehát itt a gyerekek védelméről van szó.
  • Márki-Zay: Nem lehet kérdés, hogy a pedofilokkal szemben a gyermekeket kell megvédenünk, ezért is kell rendszerváltás. Számomra teljesen elfogadhatatlan az, hogy Peruból egy fideszes nagykövetet hazahoznak, hazamenekítenek a büntetés elől, majd itt szabadon rábocsátják a magyar gyermekekre, egy bűnöző pedofilt, négyszázezer forint pénzbírsággal.
  • Pálffy: Ez megint egy másik, egy konkrét régi ügy. Itt az aktualitásoknál maradjunk, ha szabad kérni…

A volt KDNP-s politikus furcsa kijelentése után eltűnt a Hír TV Youtube csatornájáról a beszélgetés. A Blikk megtudta, hogy a műsorvezetőt egy nappal később azonnali hatállyal menesztették a csatornától. Információik szerint ma délután összehívtak egy szerkesztőségi értekezletet, amelyen a kollégákkal is közölték a hírt.

Bár a felvételt törölte a Hír TV, Márki-Zay Péter oldalán elérhető:

Hír TVMárki-Zay PéterműsorPálffy Istvánpedofil