Király Júlia mégis vállal nyilvános szereplést Márki-Zayék kampányában

Király Júlia súlyos vádakkal illette Róna Pétert, az ellenzék közös köztársasági elnök-jelöltjét, ezért bejelentette, hogy nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában. Ma kiderült, a levelet „hirtelen felindulásból” írta.

Király Júlia a Magyar Nemzeti Bank alelnöke volt és tavaly ősszel csatlakozott Márki-Zay Péter csapatához mint a miniszterelnök-jelölt gazdaságpolitikai tanácsadója. Róna Péter köztársasági elnöki jelölése nagyon nem tetszett neki, és ezért levelet írt Márki-Zay Péternek és a hatpárti ellenzék gazdaságpolitikai döntéshozóinak, és bejelentette, hogy a továbbiakban a nyilvánosság előtt nem képviseli az egyesült ellenzéket, mert egy esetleges, Rónára vonatkozó kérdésre nem tudna mást válaszolni, mint hogy az ellenzéki államfőjelölt egy „huncut pici gazember”.

Vasárnap délután arról értesítette az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét és a pártok gazdaságpolitikai döntéshozóit, hogy mégis vállal nyilvános szerepléseket a kampányban – írja több forrásra hivatkozva az ATV. A Róna Péterről szóló levelet Király Júlia mostani nyilatkozata szerint „hirtelen felindulásból” írta, a következő napokban nyilvános szereplést is vállal az ellenzéki kampányban.

Király JúliaRóna PéterVálasztás