Kinek a dolga a döglött macskák eltakarítása?

Tanulságos esetről számolt be Berényi Károly alpolgármester – a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje a susáni, 7-es körzetben – közösségi oldalán. Egy számára ismeretlen választópolgár minősíthetetlen hangnemű üzenetet küldött neki, őt arra utasítva, hogy azonnal takarítson el egy macskatetemet, amely a körzetében található. A döglött macska azóta eltűnt, na de kinek a dolga is lenne ilyesmivel foglalkozni?

„Nem ég le a bőr a képéről, hogy miközben tele van plakátolva képével a város, addig döglött macskáktól bűzlik a körzete? Arra vár talán, hogy összegyűlik egy konténerre való mennyiség és majd egyszerre szállíttatja el? Orvos létére nem képes felfogni, hogy milyen fertőzésveszélyt jelentenek ezek a tetemek a közterületen? Ezek után még újra képviselője akar lenni ennek a körzetnek? Szégyellje magát!” – írta a László nevű választópolgár Berényi Károlynak, ismeretlenül.

A körzet jelenlegi és újrainduló képviselője persze nem hagyta ezt reakció nélkül – válaszában, melyben persze kikérte magának a hangnemet, így fogalmaz: „Ezt az arcátlan jelentkezését bejelentésnek veszem, és a kép alapján persze beazonosítottam a helyszínt. Remélem jelezte már az ott lakóknak is, hogy szóljanak a közterület felügyelőnek, aki majd intézkedik. Esetleg a macska tulajdonosának, hogy földelje el az állatát, vagy vigye ki az ATEV-hez.”

A László nevű lakos erre alaposan felkapta a vizet, és immár feljelentéssel és a sajtó értesítésével kezdte fenyegetni a képviselőjét.

„Tőlem nagyon sokan kérnek sok mindent. És én legjobb tudásom szerint segítek. Ha ezt az övön aluli támadást is kérésként kell felfogjam, akkor nagyon szívesen segítek a probléma megoldásában. Mert maga bizonyára azért választott meg képviselőjének, mert bízik a munkámban. Vagy lehet, hogy maga nem is engem akart?” – felelt erre most már némi érhető gúnnyal fűszerezve Berényi Károly, aki posztjában egyébként egy mondat erejéig sem vitatja a problémafelvetés jogosságát.

A történet vége az lett, hogy a gyermekorvos, képviselő és alpolgármester maga indult el zsákkal és lapáttal, hogy összeszedje és az ATEV-hez szállítsa a döglött állatot. Mire azonban hazaért, újabb üzenet várta Lászlótól, aki ismét minősíthetetlen hangnemben hívta fel a figyelmét egy másik macskatetemre.

„Kérem, könyörgöm, nehogy rám szavazzon! De remélem példát mutattam magának, hogy miként kell eljárni, ha macskatetemmel találkozik” – jelezte Berényi Károly az őt ismeretlenül fenyegetőnek, hozzátéve, igen tanulságosnak tartja a választóval való üzenetváltást, a bejelentést pedig jogosnak, „csak talán nem ilyen módon kellett volna…”

Végül felhívta minden vásárhelyi figyelmét, ha állati tetemmel találkozna, az ebrendészetet, azon belül Fejes Imrét értesítse, akinek telefonos elérhetősége +36 30 955 9756.

állatatevBerényi KárolyHódmezővásárhelymacskaSusántetem