Kínai háttérrel indulhat el az új magyar légitársaság

A Cargo Facts portál értesülése szerint a korábban már emlegetett Hungary Airlines (korábbi nevén Hungary Cargo Airlines) hamarosan megkapja a magyar hatóságoktól a kereskedelmi légijármű üzemeltetéshez szükséges engedélyét (AOC) – vette észre a Budflyer.

A 2021 áprilisában létrehozott Universal Translink Airline Hungary Kft. (UTA Kft.) idén májusban vette fel a Hungary Cargo Airlines nevet a cégjegyzék adatai szerint. Ekkor egy Hungary Cargo Airlines Facebook oldalt is indítottak, ahol munkaerő toborzást és a légitársaság arculati elemeit is megosztották. Ez az oldal, miután nyilvánosságot kapott, leszedték róla a részleteket.

A magyar cég anyavállalata az UTLINK egy világszerte jelenlévő, áruszállító repülőgéppel történő fuvarozásra és logisztikai folyamatok menedzselésére specializálódott kínai vállalat – írja a Budflyer. A Hungary Cargo Airlines jelenlegi többségi tulajdonosa egy kínai-magyar befektető.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által vásárolt, korábban Qatar Cargo színekben repülő Airbus A330F típusú repülőgépet jelenleg is a Wizz Air üzemelteti a Budapest-Hangcsou útvonalon hetente 5 alkalommal. Az új magyar légitársaság várhatóan decemberben kezdi meg az új név alatt a meglévő A330-200F repülőgéppel történő járat üzemeltetését.

befektetésHungary Airlineskínailégitársaságrepülőgép