Kilépett a Fideszből, aki ki akarta zárni a pártból Simonka Györgyöt

Kilépett a Fideszből Ruck Márton, Medgyesegyháza volt polgármestere. A politikus a pártból való távozását szombaton jelentette be a Facebook-oldalán.

,,A döntés szabadsága mindenkit megillet! Ezzel a szabadsággal éltem a tegnapi napon, amikor hivatalosan bejelentettem, hogy lemondok a helyi Fidesz-csoport elnöki tisztségéből, és kilépek a Fideszből

fogalmazott a település egykori vezetője. Hozzátette, nem kíván asszisztálni olyan döntésekhez, amelyek ,,egyéni érdekeket szolgálnak” és szembefordítják egymással az embereket.

,,Teszem ezt azért, mert itt születtem, itt élek, és nekem mindig Medgyesegyháza lesz az első!”

– zárta gondolatait.

A Telex cikkében emlékeztet: Ruck Márton volt az, aki a medgyesegyházi Fidesz-csoport elnökeként kezdeményezte a térség egykori országgyűlési képviselője, Simonka György kizárását a pártból. Akkor azt mondta, tevékenysége az utóbbi években rendkívüli módon erodálta a dél-békési Fideszt, az általa generált és érdekköre által menedzselt pályázatok szabálytalanságai miatt már ez idáig 700 millió forint jogerős visszafizetési kötelezettsége keletkezett az önkormányzatoknak.

FideszkilépésSimonka György