Kilencvenedik születésnapját ünnepli Lugosi József

Lugosi József 1931. március 16-án született Hódmezővásárhelyen. Dolgos, munkás családból származik, szülei Lugosi Imre és Hegyi Erzsébet ötödik gyermekekként látta meg a napvilágot. Nyolcan voltak testvérek. Szüleik nagy-nagy szeretetben neveltek őket, s tanítottak a becsületes életre.

Az ünnepelt és a család az önkormányzat kérésére küldött önéletrajzot és fotót – ezt a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálatán tették közzé.

– Már gyerekkoromban megtapasztaltam a munka ízét, ugyanis libapásztorkodtam, majd később kanászként alkalmaztak a házkörüli állatok gondozásában – mesélte Józsi bácsi. Általános iskolai tanulmányait itt helyben végezte. Később az Állami Gazdaságnál volt alkalmazásban katonai bevonulásáig.

1951. november 3-án vonult be Vácra a műszaki alakulathoz. A katona éveket követően a Csongrád megyei Vaskereskedelmi Vállalatnál helyezkedett el. Ezután a Földműves Szövetkezet, CSOMIÉP-nél számlaellenőr volt. A nyugdíjas éveiet megelőzően a HÓDGÉP alkalmazásában raktárosként dolgozott 20 éven át.

1954 őszén ismerkedett meg feleségével, Nagy Juliannával, egy táncos összejövetelen. Az ismerkedésből szerelem lett, melyet 1955. október 23-án házasságkötésükkel pecsételtek meg. Szeretett felesége azóta is kitartó és hű párja. Három leánygyermekük született, akik mindannyian az egészségügyben helyezkedtek el. Az évek múlásával a család hat unokával és négy dédunokával szaporodott.

Összegzés képpen az elmúlt 90 évemet törvénytisztelő, becsületes állampolgárként éltem le. Hálát adok a Jóistennek, hogy szeretteim, drága családom körében ünnepelhetem ezt a „Szép kort” – fogalmazott.