Kikapott a Kosársuli a Hepp Kupában – de jól játszottak a fiatalok

A Nagykőrös ellen bukott a csapat az 1. fordulóban. A meccs azonban hasznos tapasztalatszerzés volt a fiataloknak a klub vezetése szerint.

A Hepp Kupa egyébként egy, az alacsonyabb osztályban szereplő csapatok számára kiírt kosárlabda versenysorozat. A Kosársuli a küzdelmek 1. fordulójában Nagykőröst fogadta, és végül szoros csatában vereséget szenvedett. A bajnokságot mindkét együttes 1-1 győzelemmel és vereséggel kezdte.

A kupameccsre nem jött el az egész Zöld csoport egyik legjobbja, a korábbi magyar válogatott Csorvási Milán, igaz, a vásárhelyi együttesből is húzóember hiányzott Orgona Gergő személyében. Viszont még nagyobb lehetőséget kaptak viszont a saját nevelésű fiatalok, akik éltek is a bizalommal.

Újabb debütáló, Nagy Noel jó játékkal, három ponttal hálálta meg a bizalmat, Megyesi Dániel az egész mérkőzés egyik legeredményesebbje lett a 13 pontjával és a harcos lepattanózásával, Utasi Zsombor a keret második legfiatalabbjaként 10 pontig jutott, az eddig kevesebb percet játszó fiatalok közül pedig az 5 pontos Filak László, valamint Kruzslicz Alex és Ocskó Balázs is lehetőséget kapott.

Támadásban és védekezésben is állták a sarat a jóval rutinosabb nagykőrösiek ellen, és egészen a hajráig nyitott marad a továbbjutás kérdése. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok (19-20), aztán a második negyed elején először vette át a vezetést a Kosársuli (21-20). Ezt követően hat ponttal elléptek a vendégek, de vissza tudott jönni a vásárhelyi együttes, és a félidőre szinte utolérte a Nagykőröst (33-34).

A harmadik negyed hasonlóan alakult és igazi triplapárbajt hozott: vásárhelyi oldalról Filak, majd Balogh, Bősz és Borbáth is szórt egy hármast, a nagykőrösieknél Mészáros, Molnár és a játékrész végén Filep is eredményes volt távolról. A 30. percre elléptek a vendégek (54-59), és ezzel az előnnyel egészen a lefújásig jól tudtak gazdálkodni.

A Kosársulinál a hajrában Balogh és Bálint is pihenőt kapott, főként Borbáth vezetésével és irányításával közel maradt a csapat, megvolt a lehetősége, hogy három pontnál közelebb zárkózzon, de a nagykőrösiek fizikálisan és rutinban is jobban bírták a végjátékot, így végül 78-71-re nyertek és továbbjutottak. Vásárhelyi szempontból viszont a kiesés ellenére is pozitív lehet a kép, hiszen ezekre a teljesítményekre lehet alapozni a szezon során.

Hepp Kupa, 1. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli–Nagykőrösi Sólymok KE 71-78 (19-20, 14-14, 21-25, 17-19)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Radnóti, dr. Varga, Borgula

Kosársuli: Borbáth 15/6, Balogh 13/9, Bálint 3/3, Utasi 10, Megyesi 13/3
Cserék: Bősz 7/3, Filak 5/3, Nagy 3, Kruzslicz 2, Ocskó –
Vezetőedző: Saša Vejinović

Nagykőrös: Mészáros 5/3, Molnár 25/15, Fehér 5/3, Tóth M. 12, Mári 6/6
Cserék: Tóth B. 12, Béres 10/3, Filep 3/3, Hőgye –
Vezetőedző: Kovács Márk

Saša Vejinović„A pénteki bajnoki mérkőzés rengeteget kivett a kezdőötösömből, ezért kihasználtuk a lehetőséget, hogy kipróbáljuk, mennyire állnak helyt a fiatalok a felnőtt kosárlabdában. Nagyon jó volt látni, hogy meg tudják oldani a helyzeteket, és szerencsére megmutatták, hogy lehet rájuk számítani.”

A Kosársuli legközelebb szombaton lép pályára, méghozzá a bajnokság egyik legnagyobb esélyese, a Veszprém vendégeként.

Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Hepp KupakosárlabdaVásárhelyi Kosársuli