Kijevbe utazik szerda hajnalban Magyar Péter

Orbán Viktor után a Tisza EP-képviselője is Kijevbe látogat a magyar emberek és a Tisza Párt képviseletében, mivel „apaként nem tehet mást”.

„A tegnapi szörnyű orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen mindenkit megdöbbentett. Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre” írta Facebook-posztjában a hétfő reggeli kijevi gyermekkórház elleni orosz rakétatámadásról Magyar Péter.

A politikus spontán utazásának célja a rakétatámadás kapcsán egy „rendkívüli humanitárius akció” lebonyolítása, amelynek keretében a Medspot Alapítvány segítségével orvosi eszközöket és élelmet juttatnak el a leginkább rászoruló kijevi kórházak részére.

A Tisza-vezér bejegyzésében az akció támogatására és adományok küldésére kérte követőit. Bevallása szerint magánszemélyként egymillió forintot ajánlott fel az alapítvány részére.

Fotó: Efrem Lukackij/ AP/MTI

A hétfői tragédiát Vitalij Klicsko, Kijev főpolgármestere úgy értékelte, mint a legsúlyosabb csapást, amit az ukrán főváros a háború kitörése óta átélt. Jelen állás szerint körülbelül harminc áldozata lehetett a hétfői ukrajnai bombázásoknak.

áldozatokbombázásKijevMagyar PéterMedspot Alapítványrakétatámadás