Kiírták a közbeszerzést az új-kishomoki közösségi házra

Többlettámogatásra vár a hódmezővásárhelyi önkormányzat, hogy megkezdődhessen a Klauzál Gábor Általános Iskola és a Szent István Általános Iskola energetikai korszerűsítése, de a felelős államtitkárság 2020 novembere óta nem válaszol.

Új közösségi ház építésére és három olvasókör felújítására 136 millió forint uniós támogatást ítéltek meg június elején a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak. Az összeg egy részéből mintegy 150 négyzetméteres, akadálymentesített épületet kap Új-Kishomok, továbbá modernizálják a Csúcsi, a Tarjáni és az Újvárosi Olvasókor épületeit. Olvasóink érdeklődtek a projektről, ezért megkerestük a városházát, ahonnan Barák Anita, a városfejlesztési iroda vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy az olvasókörök felújítása és az új közösségi ház építése tekintetében elindult a közbeszerzési eljárás.

Jó ideje megtorpant viszont a Klauzál Gábor Általános Iskola és a Szent István Általános Iskola energetikai korszerűsítése. Utóbbiak kapcsán azt az információt kaptuk a polgármesteri hivataltól, hogy többlettámogatás megítélésére várnak, ez a feltétele a beruházás indulásának. A kérelem még 2020 novemberében benyújtásra került. Azóta többször is érdeklődtek róla Oláh Gábor államtitkárnál, de válasz ez idáig nem érkezett.