Kihívó nélkül Orbán Viktor maradt a Fidesz elnöke

Alelnöknek Kubatov Gábort, Gál Kingát, Németh Szilárdot és Kósa Lajost választották a küldöttek. Orbán Viktor beszédében az elmúlt évek sikereiről beszélt, de említett ,,baloldalt„, ,,liberálisokat” és ,,Brüsszelt” is.

Ma tartotta tisztújító kongresszusát a Fidesz Budapesten, a Hungexpo területén. Orbánt tizenhetedjére választották elnöküknek, ebből tizenhatszor egyedüli jelölt volt.

Beszédében megköszönte a bizalmat és azt, hogy rábízták Magyarország legsikeresebb politikai közösségének vezetését. Köszönetet mondott feleségének, Lévai Anikónak is, amiért kitartott mellett az elmúlt több mint 30 évben.

A Fidesz hűséget, hitet és bizalmat jelent. A Fidesz hű Magyarországhoz és a magyar emberekhez. Rabok voltunk, majd szabadok lettünk és most újra harcolnunk kell szabadságunkért. Mi minden viszontagság ellenére hűek maradtunk: hűek maradtunk önmagunkhoz, egymáshoz és ami mindennél fontosabb, hűek maradtunk Magyarországhoz – fogalmazott.

Szerinte a Fidesz azért sikeres, mert szenvedélyük, amit csinálnak. 16 év ellenzékben, 16 év kormányon, ezt csak rendíthetetlen derűlátással, bizalommal és mély hittel lehet végigcsinálni – jelentette ki. Kifejtette, 12 éve egyenesen beszéltek és 10 egyszerű, világos céljuk volt:

  1. Egymillió munkahelyet teremtünk
  2. Nem leszünk adósrabszolgák
  3. Helyreállítjuk a közrendet és a közbiztonságot
  4. Megvédjük a nyugdíjasokat és a nyugdíjak értékét
  5. A középpontba a családokat állítjuk, ha nincs gyermek, nincs jövő
  6. Visszaadjuk Budapest régi fényét, mert a világban szétszóródott magyaroknak kell egy város, a nemzet fővárosa, amelyre mindannyian büszkék lehetnek és amely minden magyaré, bárhol éljen is a nagyvilágban
  7. Megmentjük a szocialisták által halálraítélt falvakat és visszaadjuk az életerejüket
  8. Dűlőre jutunk a romákkal, a cigányokkal, kihozzuk őket a reménytelen, beszorult, segélyből tengetett életükből és életfelfogásukból, segély helyett munkát adunk nekik, lesz saját erőből fenntartott, vállalható és önbecsülést adó életük
  9. Megtartjuk az elszakított magyar közösségeinket, fittyet hányva a határokra újraegyesítjük a nemzetet
  10. És nem leszünk gyarmat, Brüsszelben nem leszünk alattvalók, hanem kiállunk, mindig kiállunk a magyarok érdekeiért

Úgy értékelte, egy csődbe juttatott országot vettek át a szocialistáktól. Talpra állították és megindították felfelé. Orbán Viktor elmondta, hogy a legfontosabb szövetségesük a valóság. Ez másképpen van a baloldalon és különösen „liberáliséknál”.

A mi teljesítményünk az elvégzett munka, az övék hogy liberálisok.

Egyetlen komoly munkateljesítményt se tudnak felmutatni, de büszke liberálisok, akiknek abban merül ki a tudásuk, hogy meg akarják mondani másoknak hogyan kellene élni és gondolkodni – tette hozzá Orbán.

Beszélt arról is, ők azt ajánlják Magyarországnak, hogy akarjon többet.

„Nem érhetjük be azzal amit elértünk, mert még mindig vannak szegények, még mindig nem születik elég gyermek, még mindig nincs mindenkinek jó lakása, még mindig nem elég a fizetés és a nyugdíj. Miért érnénk hát be azzal amink van?”

Elárulta, ha folytatódik a polgári kormányzás 10 év alatt újra hatalmas utat tehetünk meg, beléphetünk a fejlettebb országok közé.

„A mi politikánkkal az is jól jár, aki nem ránk szavaz, a baloldal politikájával az is rosszul jár, aki rájuk szavaz

– jelentette ki.

FideszOrbán Viktor