Kigyulladt egy szárítógép, lakóházra dőlt egy fa, felborult egy busz a hétvégén

Mozgalmas hétvégén vannak túl a megye tűzoltói. Vásárhelyen csak egy fa dőlt az úttestre a Lévai utcán.

Szárítógép gyulladt ki szombaton egy szegedi társasház második emeleti lakásában. A város hivatásos tűzoltói oltották el a lángokat, majd átszellőztették a füsttel érintett helyiségeket. Senki sem sérült meg.

Lakóházra dőlt egy több méter magas fa szombaton Csongrádon, a Dália utcában. A város hivatásos egysége láncfűrésszel távolította el az ágat. 

Az úttestre dőlt egy nagyméretű fa szombaton Hódmezővásárhelyen, a Lévai utcában. A lakossági bejelentést követően a város hivatásos tűzoltói távolították el a fát, a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem történt baleset. 

Vasárnap leginkább lehasadt faágakhoz riasztották a Csongrád-Csanád vármegyei tűzoltókat. Az intenzív esőzésben és az erős szélben a vármegye szinte minden pontján a magasban lógó, leszakadt ágak veszélyeztették a közlekedőket. Szegedről, Szentesről, Hódmezővásárhelyről és Makóról is érkeztek lakossági bejelentések, a műszaki mentésekhez a városok hivatásos tűzoltóit riasztotta a szegedi műveletirányítás. Személyi sérülés sehol sem történt. 

Az oldalára borult egy autóbusz vasárnap reggel Szegednél, a Kapisztráni úton. A buszon csak a sofőr utazott, ő nem sérült meg a balesetben. A szegedi hivatásos egység áramtalanította, majd a daru csörlőjével kerekeire állította a járművet. 

Két autó karambolozott vasárnap reggel Szegednél, a Sándorfalvi úton. A szegedi hivatásos tűzoltók egy utast feszítővágóval szabadítottak ki a roncsok közül, majd átadták a mentőknek. A műszaki mentés idején teljes útlezárás volt érvényben. 

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó vasárnap délután az M43-as autópályán, Szeged közelében. A szegedi tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt a mentés idejére. A balesetben senki sem sérült meg. 

Árokba borult egy autó vasárnap Magyarcsanádnál, a 4434-es úton. Az autó sofőrjét a makói tűzoltók emelték ki a járműből, majd áramtalanítottak.  

faHódmezővásárhelyszárítógéptűzoltókVásárhelyvásárhelyi hírek