Kígyózó sorokban várták az alkotók, hogy leadhassák a műveiket az Őszi Tárlatra

Kígyózó sorokban várták hétfőn a művészek Budapesten a Műcsarnoknál, hogy leadhassák alkotásaikat a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlatra. Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő és egyik legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjére közel háromszázötven művész regisztrált. A szervezők mintegy nyolcszáz művet várnak e hét végéig a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériába. – tudtuk meg a szervezők közleményéből.

A Tornyai János Múzeum munkatársai a hét elején Budapesten gyűjtötték be az ország minden pontjáról érkező műveket, a következő négy napban, egészen szeptember 25-éig az Alföldi Galériában adódik lehetősége a művészeknek munkáik személyes leadására. Itt már rendszerezik az alkotásokat, hogy az október 8. és 10. között ülésező, héttagú zsűri minél átláthatóbban, minden műről egyedileg döntve jelölje ki a november végétől megtekinthető kiállítás anyagát.

„A kezdetek óta festészeti dominanciájú tárlatra idén is a legtöbb pályamű festmény kategóriában érkezett – az összes regisztrált alkotás több mint kétharmada –, de a jelentős számú grafikai és plasztikai művek mellett szerepelnek multimédia alkotások, és egyéb, más kategóriába be nem sorolható munkák is” – szól a közlemény. Idén egyébként a járványügyi előírások miatt a tárlat megnyitója csak online lesz követhető, viszont – mivel eddig sokan ott nézték meg díjmentesen – a kiállítás végig ingyenesen lesz látogatható, a higiéniai szabályok betartása mellett.

Alföldi GalériaBudapestKiállításMűcsarnokŐszi tárlat