Ki lesz a szegedi főispán?

Még hétfőn a Karmelita kolostorban adta át Orbán Viktor miniszterelnök a fővárosi és a megyei kormánymegbízottaknak a kinevezési okiratot , akik ezután letették hivatali esküjüket. Az ünnepségen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntője után a kormányfő arról beszélt, hogy Magyarországnak válságálló közigazgatásra van szüksége, hiszen 2010 óta természeti csapások, egy pandémia és most egy háború hatásai is sújtják hazánkat.

Eddig ez az MTI híre, némileg rövidítve. Mi arra lettünk volna kíváncsiak, hogy ki lett Csongrád-Csanád megye közigazgatásának feje. Végigböngésztük a listát a hivatalos oldalon, de nem találtuk meg a megyénket.

Budapest és Fejér megye között jött volna a névsorban Csongrád-Csanád, de nincs ott.

A szegedi főispáni kormánymegbízotti székről azonban, úgy tűnik, egyelőre nem döntöttek. Mint ismeretes, Juhász Tünde, a megye eddigi kormánymegbízottja közigazgatási államtitkár lett Lázár János mellett az Építési és Beruházási Minisztériumban. Helyette azonban még nem neveztek ki senkit, így a 20 területi egység, a 19 megye és a főváros közül egyedül Csongrád-Csanád megyének nincs még kormánymegbízottja.

Csongrád-Csanád megyeCsongrád-Csanád Megyei KormányhivatalJuhász TündekormánymegbízottakOrbán Viktor