Ki legyen az idén Mindszent tiszteletbeli polgára?

Öt helyi elismerésre és kitüntetésre, köztük a város tiszteletbeli polgára címre is március végéig várja a javaslatokat a mindszenti polgármester.

A Mindszent Közéletéért Emlékérem kitüntetés bármely nagykorú, élő természetes személynek adható, odaítélését javasolhatja a polgármester, illetve bármelyik települési képviselő, valamint a képviselő testület bizottsága, helyi civil szervezet, valamint természetes személyek és közösségeik

A Mindszent Város Tiszteletbeli Polgára címre azok a mindszenten élők javasolhatók, aki tevékenységével hozzájárult a város jó hírének öregbítéséhez, szellemi és kulturális értékeinek gyarapításához, a város és testvértelepülése(i) és más települések jó kapcsolatának ápolásához, a város lakossága érdekeinek szolgálatához

A Dr. Barátosi Finta Dezső kiemelkedő Közszolgálatáért elismerést az kaphatja meg, aki az önkormányzat által fenntartott intézményeknél, az önkormányzati többségi tulajdonban lévő gazdasági társaságnál, valamint a közszolgálat területén a városban működtetett intézményeknél foglalkoztatott köztisztviselőként, közakalmazottként vagy egyéb jogviszonyban foglalkoztatottként hosszabb időn át kiemelkedő munkát végzett.  

A Mindszent Sportjáért kitüntetésre azok javasolhatók (akár posztumuszként), akik helyi sportolóként, edzőként, sportvezetőként vagy a sport támogatóiként öregbítették a város jó hírét.

A Mindszent Városa Ifjúsági díja kitüntetésre is tehetnek javaslatot a helybéliek. Ezt azok a 14-25 év közötti fiatalok kaphatják, akik jó tanulóként, jó sportolóként vagy a kultúra, illetve a közélet területén értek el kimagasló eredményeket, öregbítve ezzel a város jó hírét.

A díjazottakra vonatkozó írásos javaslatot március 31-éig lehet benyújtani részletes indoklással Zsótér Károly polgármesternek címezve a városházára. Önmagát és közeli hozzátartozóját senki sem javasolhatja. Részletes felvilágosítás kérhető a polgármesteri hivatalban Nagyné Pap Judit polgármesteri asszisztensnél, tel.: 62/527-015.

javaslatMindszenttiszteletbeli polgár