Kézilabda: a második mérkőzését megnyerte a magyar válogatott

A magyar férfi kézilabda válogatott Máthé Dominiknek a néhány másodperccel a vége előtt lőtt góljával 31-30-ra legyőzte Portugáliát a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon. A csapat a harmadik mérkőzésen kedden Izlanddal találkozik.

A hollandok ellen elszenvedett három gólos vereség után sorsdöntő volt a portugálok elleni összecsapás vasárnap este. A forgatókönyv néhol hasonlóan, néhol máshogy alakult, mint a hollandok elleni vesztes mérkőzésen, a félidőre egy gólos portugál előnnyel vonultak a csapatok.

A második félidőben úgy tűnt, hogy a magyaroknak sikerül leszakítani az ellenfelet, ám a portugálok visszajöttek, az utolsó percben egyenlítettek is a luzitánok, 30-30 volt az állás, ám a magyarok kihasználták utolsó lehetőségüket, és a mezőny legeredményesebb játékosának, a 8 gőlig jutó Máthé Dominik találatának köszönhetően 31-30ra nyertek.

A vasárnapi este folyamán még lesz egy holland-izlandi mérkőzés, kedden pedig az északiakkal zárja Gulyás István szövetségi kapitány együttese a csoportkört, 20.30-as kezdéssel.

Magyarország–Portugália 31–30 (14–15)
Budapest,
 MVM Dome, 20022 néző. V: Horacek, Novotny (csehek)
MAGYARORSZÁG: 
Mikler R. – P. Rodriguez 2, MÁTHÉ 8 (4), LÉKAI 6 (1), TOPIC 3, SZITA 4, Bóka 3. Csere: SZÉKELY M. (kapus), Sipos A., Rosta M. 1, Bodó 1, Ancsin G. 2, Hanusz 1, Ligetvári
Szövetségi kapitány: 
Gulyás István
PORTUGÁLIA:
 Capdeville – Areia 5 (5), Magalhaes 1, ITURRIZA 3, Salina 3, Cavalcanti 1, Branquinho.
Csere: 
Gaspar (kapus), MARTINS 5, Rocha, Salvador, SILVA 5, Alves 1, Duarte 2, FERNANDES 4. zövetségi kapitány: Paulo Pereira
Hétméteresek: 
6/5, ill. 5/5

kézilabda Európa-bajnokságMagyarországMáthé DominikPortugália