Kezdődik a torony felújítás látványos része

Pénteken a városháza tornyának felújítása miatt felállványozzák az épület Városház utca felőli homlokzatát, a toronyig – írják a Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata oldalon.

A munkaterületet kerítéssel zárják majd el, így parkolni a Kossuth tér felőli oldalon, a bejárat mellett péntektől már nem lehet.

Az állványozás nem teszi majd lehetővé az épület jobbról történő megközelítését, azt csak a galéria felől illetve szemből, a lovas szobor felőli lépcsőről lehet majd.

Az autós közlekedést  a városháza előtt egyelőre nem befolyásolják a munkálatok.

Mint arról mi is beszámoltunk, a városháza tornyának felújítása heves vitákat váltott ki a városban. Először a vita tárgya a kivitelező volt, a városvezetést a helyi Fidesz-frakció lopással vádolta. A városvezetés közleményét, amelyben leírják, hogy minden beszerzés esetén a verseny nyílt, transzparens és mindig a legjobb ajánlatot tevő nyer itt olvashatják. A város beszerzéseire bárki pályázhat, bárkinek rokona, ismerőse – fogalmaztak. Később a teljes felújítás létjogosultságát kétségbe vonták, az energiaválságra hivatkozva, mikörben a kormány csak azokat a fejlesztéseket állítja le, amelyeket el sem kezdtek. Lázár János minisztériuma 2100 milliárd forintnyi beruházást állított le, ezek jórésze utak és iskolák, bölcsődék. Nem állították le például a kisvárdai lovasaadémia és lórehabilitációs központ kivitelezési munkáit, illetve Békéscsabán is zöld utat kapott a labdarugó pálya rekonstrukciója.

A város közösségi oldalán számos olyan fotót találhatunk, amelyek a felújítást indokolják.

Lázár Jánostoronyvárosháza